Ga naar de inhoud

Remco Evenepoel baalt van één detail na indrukwekkende zege: "Jammer van die jongerentrui"

 wo 22 maart 2023 17:14
De finishfoto van Remco Evenepoel (in de jongerentrui).

De eerste individuele zege van Remco Evenepoel is een feit. "Ik heb getoond dat ik ook snel ben", glunderde de wereldkampioen, die wel van één detail baalde: "Jammer van die jongerentrui, ik wou een foto met de regenboog."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De ontlading in de laatste meters was enorm. Remco Evenepoel heeft eindelijk zijn eerste individuele zege van het wielerseizoen beet.

Allerminst een verrassing voor wie de wereldkampioen de voorbije dagen bezig zag in Catalonië.

 

"Ik voelde me elke dag beter worden", vertelde Evenepoel meteen na de finish. "Ook het team deed het vandaag perfect. We wilden de koers zo hard mogelijk maken vanaf de eerste zware klim."

 

En in tegenstelling tot de twee vorige keren maakte Evenepoel het nu wel zélf fraai af in een tweedstrijd met Roglic. "We hebben gezien dat ik ook snel ben", grijnsde de Belg. "Dat toonde ik ook eerder al, maar de eerste dag maakte ik een grote fout."

Jammer dat ik de jongerentrui droeg, want ik wou namelijk een foto met de regenboog.

Remco Evenepoel

Ondanks zijn knappe overwinning baalde Evenepoel wel van één detail: "Jammer dat ik de jongerentrui droeg, want ik wou namelijk een foto met de regenboog. (lacht) Ach, dan maar in de volgende koers."

 

Evenepoel verwacht overigens nog een mooie strijd om de eindwinst. "Morgen moeten we onze energie sparen, wellicht wordt het een sprint. Vrijdag zullen we nog eens voor de zege gaan. Mijn ploegmaats hebben alvast getoond dat ze in vorm zijn."

Gerelateerd: