Premier League klassement

Good old Roy Hodgson komt bij Crystal Palace weer in plaats van Patrick Vieira

 di 21 maart 2023 09:40
" "
Patrick Vieira (l) en Roy Hodgson (r).

Crystal Palace legt zijn lot opnieuw in de handen van Roy Hodgson. De 75-jarige Engelse voetbalcoach volgt de man op die hem in de zomer van 2021 verving. Patrick Vieira kreeg vorige week zijn ontslag door de slechte resultaten.

Roy Hodgson en Crystal Palace hebben een band. Het is de club van zijn jeugd. Van 2017 tot 2021 was hij er ook aan de slag, hij werd er toen de oudste coach in de Premier League.

Hij hield de club telkens in de Premier League en vond het in 2021 welletjes, een nieuwe job hoefde niet meteen. Maar in januari 2022 riep Watford hem om de club voor de degradatie te behoeden, wat mislukte.

Nu moet hij hetzelfde proberen te doen bij Crystal Palace. De club staat 12e, maar wel maar 3 punten boven de eerste degradatieplaats.

"Het is een voorrecht dat de club, die zo veel voor mij betekent, me vraagt om terug te keren", verklaarde Hodgson. "Ons enige doel is weer beginnen matchen te winnen en zo in de Premier League te blijven."

CP is de enige ploeg die dit jaar nog niet kon winnen. Het speelde 5 keer gelijk en verloor 7 keer. De laatste competitiezege dateert van 31 december, tegen voorlaatste Bournemouth.

"Crystal Palace staat bekend voor zijn vechtlust en ik twijfel er niet aan dat al onze fans met ons zullen vechten."