Ga naar de inhoud

Vanhaezebrouck: "Dit was een overwinning voor Tissoudali"

 do 16 maart 2023 12:40
" "
Tarik Tissoudali trainde mee in Turkije.

AA Gent schrijft een mooi Europees verhaal. En het doet dat zonder Tarik Tissoudali, zijn prijsschutter, die eind juli met een zwaar kruisbandletsel uitviel. De Marokkaan is nog altijd niet inzetbaar, maar hij speelde wel zijn rol in Turkije, vertelt coach Hein Vanhaezebrouck. "We hebben ook voor hem gespeeld."

Tarik Tissoudali werkt volop aan zijn rentree. Hij stapte mee op het vliegtuig naar Turkije om bij de groep te zijn en verder te trainen. 90 minuten op Standard en 31 minuten tegen STVV, dat is de voetbalactiviteit van de 29-jarige aanvaller dit seizoen.

Tegen STVV sloeg het noodlot toe, waardoor hij onder meer ook het wonder-WK van Marokko miste. En dus ook de Europese succestocht. Maar door de 1-4 bij Basaksehir gaat die nog wat voort. Op 13 en 20 april zijn de 2 kwartfinaleduels, dan wil Tissoudali meedoen.

En dat willen zijn ploegmaats graag ook de man van de 27 goals vorig seizoen gunnen. "We hebben deze wedstrijd ook een beetje gespeeld voor Tarik Tissoudali", reageerde Hein Vanhaezebrouck na de match.

"Hij heeft de groep toegesproken voor de wedstrijd en dat heeft iedereen gemotiveerd. De spelers wilden absoluut dat hij nog een Europese wedstrijd kan spelen dit seizoen. Hopelijk haalt hij de volgende wedstrijd."

"Deze zege heeft de hele groep deugd gedaan. Ik ben heel trots op mijn collectief."

De spelers wilden absoluut dat Tarik nog een Europese wedstrijd kan spelen dit seizoen.

AA Gent-coach Hein Vanhaezebrouck
Gerelateerd: