Ga naar de inhoud

Ook Zulte Waregem komt met reactie na bekermatch: "Willen Van Driessche en Laforge niet meer als refs"

 wo 1 maart 2023 17:58

Het wordt maar niet stil rond de arbitrage in het Belgisch voetbal. Na KAA Gent komt nu ook Zulte Waregem met een statement. Essevee voelde zich dinsdag zwaar benadeeld in de bekermatch tegen Malinwa. "Deze actie past in het streven naar een betere en correcte arbitrage in ons voetbal", klinkt het. De uitgesloten Ciranni wordt trouwens niet geschorst door de KBVB.

De reacties na afloop logen er niet om. Bij Zulte Waregem waren ze gisterenavond woest op de wedstrijdleiding door enkele discutabele fases. Zo kreeg Rob Schoofs eerst geen kaart voor een gevaarlijke tackle, maar moest Alessandro Ciranni even later wel meteen gaan douchen door tussenkomst van de VAR.

 

Nu komt Essevee - net als KAA Gent - met een statement op de clubwebsite.

 

"Zulte Waregem betwist de beslissingen van scheidsrechters Bram Van Driessche en Nicolas Laforge", opent het nummer 16 uit de stand.

 

"De club wil ook niet dat zij nog de leiding krijgen over wedstrijden die Essevee dit seizoen speelt. Zulte Waregem reageert daarmee op beslissingen die gisteravond tijdens de terugwedstrijd voor de Croky Cup tegen KV Mechelen zijn genomen en die op zijn minst zeer inconsequent te noemen zijn." 

Essevee verwacht dan ook dat Bram Van Driessche en Nicolas Laforge niet langer worden aangeduid bij wedstrijden van Essevee dit seizoen.

"Essevee is ontgoocheld en kwaad na de zeer discutabele arbitrage tijdens de wedstrijd KV Mechelen - SV Zulte Waregem. Daarbij werd een foutieve tackle van Essevee-speler Alessandro Ciranni na een tussenkomst van de VAR niet met een gele maar rode kaart bestraft."

 

"De club accepteert een gele kaart als correcte sanctie voor deze overtreding. Maar tegelijk heeft Essevee totaal geen begrip voor het feit dat verschillende andere fases, waarbij de spelers van Zulte Waregem het slachtoffer waren, onbestraft bleven."

 

"De club stelt vast dat foute beslissingen door scheidsrechters steeds meer impact krijgen op het professionele voetbal", gaat het statement verder. "En dat niet alleen in wedstrijden waarin Essevee betrokken is. SV Zulte Waregem ijvert - al langer dan vandaag - dat het Belgische voetbal zich op een correcte en eerlijke manier verder ontwikkelt."

 

"Essevee verwacht dan ook dat Bram Van Driessche en Nicolas Laforge niet langer worden aangeduid bij wedstrijden van Essevee dit seizoen en stuurde hiervoor het nodige schrijven richting de Belgische voetbalbond. Deze actie past in het streven naar een betere en correcte arbitrage in ons voetbal."

Nog dit: sinds Propere Handen losbarstte, kunnen clubs geen scheidsrechters meer wraken in de Belgische competitie.

Ciranni niet geschorst

Het bondsparket vindt de uitsluiting van Ciranni trouwens voldoende en vraagt geen schorsing. Dat maakte de KBVB vandaag bekend.

Gerelateerd: