Ga naar de inhoud

Jupiler Pro League klassement

ploegptnmm+m-m=d+d-
1
KAA Gent
24
0
0
0
0
0
0
2
KV Mechelen
23
0
0
0
0
0
0
3
STVV
20
0
0
0
0
0
0
4
Standard
17
0
0
0
0
0
0
5
Westerlo
15
0
0
0
0
0
0
6
OH Leuven
15
0
0
0
0
0
0
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
KAA Gent
0
0
0
0
0
0
0
2
KV Mechelen
0
0
0
0
0
0
0
3
STVV
0
0
0
0
0
0
0
4
Standard
0
0
0
0
0
0
0
5
Westerlo
0
0
0
0
0
0
0
6
OH Leuven
0
0
0
0
0
0
0
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
KAA Gent
0
0
0
0
0
0
0
2
KV Mechelen
0
0
0
0
0
0
0
3
STVV
0
0
0
0
0
0
0
4
Standard
0
0
0
0
0
0
0
5
Westerlo
0
0
0
0
0
0
0
6
OH Leuven
0
0
0
0
0
0
0

KAA Gent lanceert 3 dagen na VAR-ophef vlijmscherp statement: "Is dit onkunde of is dit onwil?"

 wo 1 maart 2023 16:44
Bij KAA Gent is het onbegrip allerminst afgenomen.

Drie dagen na de feiten is de woede van KAA Gent allerminst bekoeld. De club pakt na de gemiste rode kaart voor Buchanan uit met een vlijmscherp statement richting de arbitrage. "Is dit onkunde of onwil?", vragen de Buffalo's zich luidop af. De club eist meer transparantie en haalt uit naar het management van de KBVB.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

"De voorbije dagen hebben clubs, fans en media met verbijstering gekeken naar wat zich afspeelde op onze velden. Vele scheidsrechterlijke beslissingen die (niet) genomen werden, leiden tot groot onbegrip en pertinente vragen."

 

"Zeven maanden geleden deed KAA Gent al een oproep voor een fair en consistent verloop van de competitie. Aanleiding: een veelvoud aan scheidsrechterlijke fouten met grote gevolgen, sportief én financieel. Vandaag is er niets veranderd."

Is dit onkunde of is het onwil? De onbegrijpelijke beslissingen doen ons de vraag luidop stellen.

"De elleboogstoot van Club Brugge-speler Buchanan was een overduidelijke rode kaart, daar is vriend en vijand het over eens. Hoe kan het dat dit anders beoordeeld werd door de scheidsrechters? Wat bezielde de VAR om niet tussen te komen? En waarom vroeg de scheidsrechter de hulp van de VAR niet toen hij de bebloede lip van Gift Orban zag?"


"Is dit onkunde of is het onwil? De onbegrijpelijke beslissingen doen ons de vraag luidop stellen. “Ze wéten dat dit rood is”, zegt VAR-coördinator Christophe Dierick over die fase. Toch werd er niet opgetreden. Wat is hier dan aan de hand?"

Falen KBVB

"De obligate video van Frank De Bleeckere leert ons niks. Ook de uitleg niet van Christophe Dierick, die zich haast om het aantal foute VAR-beslissingen verwaarloosbaar te noemen. Volgens Dierick waren er tot nu “maar” 15 VAR-fouten."

 

"Drie van die blunders waren alvast flagrant in het nadeel van KAA Gent, met onder meer de niet gefloten strafschoppen op Standard. De niet toegekende rode kaart voor Buchanan kan trouwens niet als zomaar een fout weggezet worden, maar wel als een totaal onbegrijpelijk en onaanvaardbaar optreden van een professional." 

Dit bewijst des te meer het falen van het management en zelfs van de raad van bestuur van de KBVB.

"Enkele uren na zijn dramatische optreden in Brugge moest videoref Kevin Van Damme al opnieuw optreden als VAR tijdens een andere wedstrijd. Komende zondag is hij gewoon opnieuw actief in de competitie. Rien Vanyzere, afgelopen zondag VAR-assistent in Brugge, mag enkele dagen later ook weer aantreden tijdens een halve finale in de beker."

 

"Dit bewijst des te meer het falen van het management en zelfs van de raad van bestuur van de KBVB. Voor de leiding van de arbitrage - die over onvoldoende kennis van zaken beschikt - lijkt er duidelijk weinig gebeurd. Dat is een (nieuwe) slag in het gezicht van de club en onze stakeholders."

Transparantie

"KAA Gent staat niet alleen in deze. Ook andere clubs, voetballiefhebbers en media kunnen dit niet meer aanvaarden. Intussen blinken de voetbalbond en het Referee Department vooral uit in stilzwijgen. Een gebrek aan respect, niet het minst voor de supporters die zich bekocht voelen. Waar zitten zij naar te kijken? Onze fans hebben recht op een correcte en consistente wedstrijdleiding."

 

"Vandaag voelen de clubs zich machteloos. De reviewcommissie bestaat niet meer, scheidsrechters wraken kan niet meer, een klacht heeft weinig kans op slagen. Maar veel erger dan dat is dat de clubs de gevolgschade alleen moeten dragen. Vorig seizoen besliste een camera-debacle over Play-Off 1 en ook dit seizoen zijn de foute beslissingen voor meerdere clubs niet alleen wedstrijd- maar ook competitiebepalend."

Onze club wil transparantie over wat afgelopen zondag in Brugge gebeurd is en zal daarover duidelijke vragen stellen.

"Om deze redenen zal KAA Gent het Referee Department aanschrijven over het bovenstaande. Onze club wil transparantie over wat afgelopen zondag in Brugge gebeurd is en zal daarover duidelijke vragen stellen. Wat werd precies gecommuniceerd tussen VAR en scheidsrechter? Hoe legt Kevin Van Damme zélf uit wat niet uit te leggen valt?"

 

"Wij zijn benieuwd naar de antwoorden, samen met onze supporters. Als KAA Gent deze antwoorden niet ontvangt, zal het niet nalaten om ze in rechte af te dwingen."

Ook Zulte Waregem komt met statement: