Voormalige voorzitter van KV Mechelen Willy Vanden Wijngaert op 90-jarige leeftijd overleden

  KV Mechelen heeft vandaag afscheid moeten nemen van zijn voormalige voorzitter Willy Vanden Wijngaert. De flamboyante zakenman - die de club tussen 1998 en 2002 overnam en later ook tot erevoorzitter benoemd werd - stierf op 90-jarige leeftijd.

  Willy Vanden Wijngaert werd in 1998 als een held onthaald in KV Mechelen. 

   

  De club kon na het vertrek van geldschieter John Cordier zijn sportieve successen van eind de jaren '80 moeilijk bevestigen. In 1997 werd Malinwa zelfs naar tweede klasse verwezen.

   

  De komst van Vanden Wijngaert was dan ook een serieuze verademing voor KV Mechelen. De zakenman redde de club met een fikse kapitaalverhoging van het faillissement en loodste zijn team opnieuw naar de hoogste voetbalklasse.

   

  De flamboyante koekjesfabrikant gaf ook naast het veld kleur aan de club. Hij viel onder meer op met zijn opvallende huisdier: de papegaai Paco. En aan de zijde van zijn partner Marie-Rose "Rosy" Ovaere - die zich al snel opwierp tot de first lady van Mechelen - animeerde hij de supportersaanhang, die hem in het begin op handen droeg.

  Toch bekoelde de liefde tussen KV Mechelen en zijn voorzitter even snel. Zijn beleid werkte op lange termijn minder goed en na een stevig supportersprotest stapte de voorzitter in 2002 alweer op. Nadien probeerde hij ook via juridische weg nog financiële middelen terug te vorderen.

   

  Toch blijven de Mechelaars hun voormalige messias vooral ook dankbaar. Tien jaar na zijn vertrek benoemde de club hem dan ook tot erevoorzitter.

   

  "Een veelbesproken figuur, maar vooral een man met een geel-rood hart. Rust zacht Willy", nam KV Mechelen vandaag afscheid van Vanden Wijngaert - die in Monaco op 90-jarige leeftijd is overleden.