Eddy Snelders scherp voor smaakmaker: “Noa Lang heeft concept van valse 9 verkeerd geïnterpreteerd"

 do 16 februari 2023 06:01

Een goed resultaat en liefst ook opnieuw het Champions League-gelaat van voor nieuwjaar tonen, daar zaten de fans van Club Brugge op te wachten. Onze analist Eddy Snelders zag dat het twee keer anders uitdraaide tegen Benfica.

De eerste wedstrijd ooit van Club Brugge in de 1/8e finales van de Champions League is een domper geworden. Na meer dan drie maand wachten op een Europese avond, zal Club de drie weken die nu volgen tot de terugmatch goed kunnen gebruiken om de heenmatch te analyseren.

 

Eddy Snelders heeft minder lang nodig voor zijn eerste conclusies. En die zijn scherp.

 

“Het resultaat tegen Benfica wordt bepaald door twee individuele fouten in de defensie (van Hendry en Meijer), maar voor mij ligt het grote probleem van dit Club Brugge in het aanvallende compartiment. Wat doet Club aan de bal?”

Ik heb nog nooit geweten dat iemand het verschil maakt aan de middencirkel. 

Eddy Snelders

“Noa Lang heeft het concept van hangende negen verkeerd geïnterpreteerd."

"Hij zal lof krijgen voor zijn individuele prestatie, maar ik heb nog nooit geweten dat iemand het verschil maakt aan de middencirkel. Lang zakte niet af en toe in, hij deed het heel de tijd."

 

Dat had grote gevolgen voor het hele team, vindt Snelders. “De beste speler van Club Brugge moest door deze aanpak iets doen waar hij niet goed in is." 

 

"Hans Vanaken heeft lopende spelers voor zich nodig, maar moest nu zelf voortdurend naar de spitsenpositie lopen.”

De puzzel van Parker

Trainer Scott Parker zoekt al weken naar zijn ideale elf. Tegen Benfica zorgde de Brit opnieuw voor een kleine make-over door Denis Odoi op het middenveld te posteren. 

 

Hij vormde - in combinatie met Raphael Onyedika - de buffer, die de technische en energieke Portugezen lam moest leggen.

 

Club Brugge domineerde met die aanpak het eerste kwartier, maar viel daarna stil. “Er was veel goede wil in de openingsfase, maar na de eerste helft stond Benfica toch al voor op punten”, zag Eddy Snelders.

Na de 0-1 miste Club voetballend vermogen op het middenveld om snel om te schakelen.

Eddy Snelders

“Na de 0-1 miste Club door die aanpak ook voetballend vermogen op het
middenveld om fluks om te schakelen tegen een team dat niet al te snel is.”

 

Zelfs bij een 0-1-achterstand in eigen stadion wachtte Parker tot de 79e minuut om een spits in het veld te brengen. Niet Jaremtsjoek, maar Jutgla kwam voor Sowah. 

 

“Wellicht koos Parker niet voor Jaremtsjoek omdat Club de bal niet in het strafschopgebied kreeg, maar daardoor kwam er ook geen groot en sterk aanspeelpunt.”

 

“Parker zal op training de volgende dagen en weken echt moeten werken aan de offensieve patronen en creativiteit.”

 

Op 7 maart is de terugwedstrijd. Tegen dan moet Club Brugge spelers
vinden die opstaan. “Het is moeilijk om tegen de stroom in te gaan als je in
een malaise zit, maar gelukkig is het voetbal. Daar kan altijd iets", sluit Snelders positief af.

Gerelateerd: