Club Brugge telt zichzelf uit in de Champions League met twee cadeaus voor Benfica

  1. 43' - Geel - Nicolás Otamendi
  2. 29' - Geel - Kamal Sowah
  3. 9' - Geel - Denis Odoi
  1. 90+4' - Verv. João Mário door Joao Pedro Goncalves Neves
  2. 88' - Doelpunt - David Neres (0 - 2)
  3. 79' - Verv. Kamal Sowah door Ferran Jutglà
  4. 65' - Verv. Gonçalo Ramos door Gonçalo Guedes
  5. 65' - Verv. Denis Odoi door Casper Nielsen
  6. 65' - Verv. Rafa Silva door David Neres
  7. 51' - Doelpunt strafschop - João Mário (0 - 1)
  51'penalty goal João Mário0 - 1
  88'goalDavid Neres0 - 2

  Landskampioen Club Brugge heeft het zichzelf aartsmoeilijk gemaakt in de 1/8e finales van de Champions League. Het deed de Portugese topclub Benfica een 0-2-zege cadeau op Jan Breydel, na twee onnodige individuele fouten. Over 3 weken spelen ze de (overbodige?) terugmatch in Lissabon.

  Club Brugge - Benfica in een notendop:

  • Sleutelmoment: Vlak voor rust ziet Club de 1-0 van Odoi afgekeurd worden wegens buitenspel en vlak na rust geeft Club de 0-1 weg na een domme penaltyfout van Hendry. Een dubbele opdoffer.
  • Man van de match: João Mario is de metronoom op het middenveld van Benfica. De Portugees bleef steeds rustig in de opbouw, droeg offensief meer dan zijn steentje bij en zorgde vanop de stip (met een gelukje) voor de openingsgoal. Bij Club was een gretige Noa Lang de meest bedrijvige.
  • Terugmatch: Club heeft drie weken de tijd om te bezinnen. Op 7 maart vindt de terugwedstrijd plaats in Lissabon. Blauw-zwart staat in Estadio da Luz voor een schier onmogelijke opdracht.

  Lijnrechter verbrodt feestje van Odoi

  Op zoek gaan naar de déclic. Dat was de opdracht van Club Brugge in zijn historische achtste finale tegen Benfica, na de belabberde resultaten van de voorbije maanden.


  Coach Scott Parker rekende daarvoor niet op Jaremtsjoek of Jutgla. Met Lang diep in de spits en verrassing Odoi op het middenveld moest Club zand in de Portugese machine weten te strooien.


  In het openingskwartier leek er al meteen sprake van die déclic. Club voetbalde complexloos en eiste de bal op, via sneltrein Buchanan kon het ook een eerste kans versieren. 


  Maar gaandeweg vond Benfica - dit jaar dominant in eigen land én in Europa - zijn draai. Ramos en Antonio Silva kopten over, Rafa Silva tikte de openingstreffer op de paal.


  Die openingsgoal leek vlak voor rust dan toch te vallen, en zelfs aan blauw-zwarte zijde. Odoi kopte een vrije trap van Lang overhoeks (en via Mechele) binnen, maar de lijnrechter verbrodde het Brugse feestje.

  Odoi zag zijn 1-0 afgekeurd voor nipt buitenspel.

  Blunders van Hendry en Meijer doen Club de das om

  De opdoffer van het afgekeurde doelpunt was nog maar half verteerd, of Club kreeg vlak na rust al een nieuwe uppercut. Hendry wachtte te lang om een bal in de eigen rechthoek weg te trappen, en trapte dan maar een Portugees aan. Penalty, João Mario trapte via Mignolet en de lat binnen.

   

  Echt aangeslagen leek Club niet - ook al omdat Benfica een versnelling terugschakelde - maar een ongeïnspireerd blauw-zwart kreeg niets meer voor mekaar. 

   

  De thuisploeg moest dan maar de 0-1 zien te verdedigen, maar ook dat draaide nog in de soep. Enkele minuten voor affluiten ging Meijer dodelijk in de fout met een slechte controle, Neres profiteerde en werkte loepzuiver af.

   

  In het slot leek diezelfde Neres nog voor de pijnlijke 0-3-cijfers te zorgen, maar zijn tweede treffer werd afgevlagd. Het verschil bleef twee doelpunten.

   

  Club Brugge staat zo voor een schier onmogelijke opdracht, volgende maand in Lissabon. Het heeft drie weken om zichzelf heruit te vinden, te beginnen komende zondag in de derby tegen Cercle.

  Reacties na Club Brugge - Benfica:

  Fase per fase

  1. einde, 22 uur 52. Club lijkt nu al uitgeteld voor kwartfinale. Het zit erop. Club Brugge verliest met 0-2 tegen Benfica en heeft een mirakel nodig om volgende maand zich alsnog te plaatsen voor de kwartfinales van de Champions League. Een domme penaltyfout van Hendry leidde de 0-1 in, een blunder van Meijer de 0-2. .
  2. tweede helft, minuut 94 match afgelopen
  3. tweede helft, minuut 94. Neres glipt opnieuw door de Brugge-defensie en legt ook de 0-3 in het mandje, maar gelukkig voor Club stond de Braziliaan buitenspel. .
  4. tweede helft, minuut 94. Vervanging bij Benfica, Joao Pedro Goncalves Neves erin, João Mário eruit
  5. tweede helft, minuut 93. Een gefrustreerde Vanaken doet zijn beklag bij ref Massa, na een duidelijke fout van Onyedika. Een pijnlijke avond voor Club. .
  6. tweede helft, minuut 91.
  7. tweede helft, minuut 91. Schicht van Guedes. Club moet opletten dat het niet nog een pijnlijke uitslag wordt. Guedes haalt snoeihard uit, maar zijn schot waait een half metertje naast. .
  8. Er komen 3 minuten extra tijd bij. tweede helft, minuut 91.
  9. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 88 door David Neres van Benfica. 0, 2.
  10. tweede helft, minuut 88. Blunder Meijer leidt 0-2 in. Opnieuw doet een individuele fout Club Brugge de das om. Meijer lijdt knullig balverlies in het halve maantje, waarna Neres met de bal aan de haal gaat. De Braziliaan werkt koelbloedig af oog in oog met Mignolet. Benfica staat met anderhalf been in de kwartfinales. .
  11. tweede helft, minuut 85. Buchanan pakt uit met een knappe versnelling op de achterlijn, maar loopt dan met de bal buiten. Tekenend voor de wedstrijd van Club. .
  12. tweede helft, minuut 84. Benfica beperkt zich tot verdedigen, maar een ongeïnspireerd Club krijgt weinig klaar. Aan de inzet zal het wel niet liggen, dat bewijst een knappe tackle van de gretige Lang nog eens. .
  13. tweede helft, minuut 83.
  14. tweede helft, minuut 82. Koning Eenoog in het Land der Blinden. Dat is Noa Lang vandaag in het spel van Club Brugge. Tom Boudeweel op Radio 1.
  15. tweede helft, minuut 80. Daar is de offensieve wissel van Parker. Joker Jutgla maakt zijn opwachting. De Spanjaard zit deze Europese campagne al aan 2 goals en 2 assists. Dikt hij die cijfers vanavond nog aan? .
  16. tweede helft, minuut 79. Vervanging bij Club Brugge, Ferran Jutglà erin, Kamal Sowah eruit
  17. tweede helft, minuut 77. Buchanan kan nog eens uitbreken op snelheid, maar wordt wat uit evenwicht gebracht door een wilde tackle van Aursnes. Er was niet echt contact, maar dit had zeker een vrije trap mogen zijn. .
  18. tweede helft, minuut 74. Met nog meer dan een kwartier te gaan, lijkt de fut er al een beetje uit. Club lijkt onmachtig, Benfica controleert. Met Jutgla en Jaremtsjoek op de bank heeft Club nog wat vuurkracht achter de hand, maar wanneer brengt Parker die? .
  19. tweede helft, minuut 69. Club probeert wel, maar raakt niet verder dan de rand van de zestien. Wanneer de laatste pass dan toch erdoor komt, is de kwaliteit niet navenant.  .
  20. tweede helft, minuut 68.