Ga naar de inhoud

Meijer en Hendry slaan mea culpa na blunders: "Die fouten mogen niet op dit niveau"

 wo 15 februari 2023 23:38
Meijer baalt na zijn dure fout. Club is zo goed als uitgeschakeld in de Champions League.

Twee joekels van individuele fouten deden Club Brugge de das om tegen Benfica. De teleurstelling was na afloop groot bij boosdoeners Jack Hendry en Bjorn Meijer, die de hand in eigen boezem staken én tegelijk ook hoopvol bleven. "Het wordt moeilijk nu, maar we hebben ook in Porto met 0-4 gewonnen."

Meijer: "Ik neem die 0-2 volledig op mij"

"Ik zou mijn gevoel willen beschrijven met woorden die ik nu niet mag uitspreken", reageerde Bjorn Meijer voor onze camera. "Mijn fout bij de 0-2, dat mag op dit niveau gewoon niet gebeuren, dat neem ik volledig op mij."

 

"Ik wou de bal naar Brandon (Mechele) spelen en wou mijn lichaam tussen hem en de bal houden, maar ik gleed wat uit."

 

Is Club nu Europees uitgeteld? "Het wordt moeilijk, maar we hebben ook in Porto met 0-4 gewonnen. Er is zeker nog iets mogelijk. Of het de wet van de sterkste was vandaag? Dat maakt voor ons niet uit."

 

Zelf kon blauw-zwart amper kansen versieren. "Dat is ook niet gek op dit niveau, tegen zo'n tegenstander. Toch hebben we de nodige kansen gehad, dan is het jammer dat die er niet ingaan."

Hendry: "Ik aarzelde te lang bij de penaltyfout"

Jack Hendry lag met een onhandige penaltyfout aan de basis van de 0-1. "De teleurstelling is groot. We hebben niet kunnen profiteren op de momenten dat we de bovenhand hadden. Maar goed, er is nog een terugwedstrijd. Alles kan nog", reageerde hij nog ietwat positief.

 

"Die penaltyfout? Ik heb net te lang geaarzeld, moet ik eerlijk toegeven. De bal kwam in het penaltygebied en ik wachtte te lang. Dat ook de tweede goal een individuele fout was? Die dingen gebeuren in het voetbal."

 

"We moeten nu gewoon elkaar steunen. We hebben vandaag getoond tot wat we in staat zijn. Nu is het gewoon balen. Of dit een boost kan zijn voor de competitie? Als we domme fouten eruit filteren wel ja."

Lang: "We hebben nog 90 minuten om het om te draaien"

Noa Lang, een van de beteren op het veld bij Club, toonde zich hoopvol na de wedstrijd. "Het is nu rust, we staan 0-2 achter, en hebben in de terugwedstrijd nog 90 minuten om het om te draaien. Zo kijk ik er naar."

 

"Het wordt moeilijk, tuurlijk, maar het wordt ook een mooie uitdaging. Benfica is een goede ploeg, maar we gaan nog steeds naar daar om een goed resultaat neer te zetten."

 

"We gaan er alles aan doen om de kwartfinale te halen. Anders kunnen we beter thuisblijven. Dat het moeilijk wordt, dat is logisch, maar des te mooi is de uitdaging."

Het wordt een mooie uitdaging, maar we gaan er alles aan doen om de kwartfinale te halen. Anders blijf je beter thuis.

Noa Lang

Waar zat het verschil? "Efficiëntie en individuele fouten. Dat is zuur ja, maar dat gebeurt wel vaker bij ons. We missen zelfvertrouwen, dat is wel duidelijk denk ik. Maar we lieten ook wel goede dingen zien. We vechten tenminste."


Kan dit de ommekeer inluiden voor de competitie? "Ja, tuurlijk. Er komt ook een mooie wedstrijd aan zondag met de derby. We hebben gewoon een overwinning nodig."


"Sinds de zege tegen Zulte Waregem voetballen we ook beter. Maar we moeten nu ook resultaten halen. Ik heb er vertrouwen in dat het goed gaat komen, maar het is wel echt tijd."


Lang zelf speelt de laatste weken wel weer op niveau. Hoe komt dat? "Ik ben gewoon Noa Lang, weet je. Ik krijg vertrouwen van de trainer, dan gaat de rest vanzelf."

Gerelateerd: