Ga naar de inhoud

Wie, wat, waar, wanneer? Vanavond opnieuw Europees voetbal, met 2 Belgische ploegen aan de aftrap

 do 16 februari 2023 07:17

In het voetbal is de Europese snoepwinkel deze week opnieuw open. Met meteen heel wat lekkers in de aanbieding. Club Brugge verloor gisteren tegen Benfica, maar met Gent en Anderlechtt krijgt ons land vanavond een herkansing. Daarnaast kijken ook Barcelona en Manchester United elkaar nog in de ogen. Hieronder een overzicht.

Play-offronde Europa League, Union heeft een maand Europese rust

Zoek in de maand februari niet naar Europese wedstrijden van Union. De enige Belgische club die nog op drie fronten actief is, mag zich tot maart focussen op de competitie. De terugmatch in de halve finales van de beker en de 1/8e finales in de Europa League worden pas volgende maand gespeeld.

 

In de Europa League worden deze maand eerst de barragematchen of play-offmatchen gespeeld. Daarin nemen de nummers twee van elke groep het op tegen de nummers drie uit de groepen van de Champions League.

 

Dat levert deze maand extra duels met een Champions League-gehalte op. Wat dacht u van Barcelona - Manchester United, Ajax - Union Berlijn of Monaco - Leverkusen.

 

Pas op 24 februari kent Union zijn tegenstander in de 1/8e finales van de Europa League. Die dag is er de loting.

AA Gent en Anderlecht donderdag aan het werk

Ook in de Conference League wordt er deze maand een play-offronde gespeeld. De nummers twee uit elke groep van de Conference League moeten zich bewijzen tegen de nummers drie uit de groepsfase van de Europa League. 

 

KAA Gent en Anderlecht komen als tweede in hun respectievelijke Conference League-groepen deze maand twee keer in actie. 

 

AA Gent speelt donderdag al om 18.45u tegen Qarabag. Anderlecht speelt dezelfde dag om 21u op verplaatsing tegen Ludogorets. De terugmatchen zijn op donderdag 23 februari.

 

De loting voor de 1/8e finales is een dag later op 24 februari.

1/8e finales in de Champions League

De beste 16 ploegen in de Champions League zijn deze week aan de fase waar het erop of eronder is begonnen. Deze maand worden de heenmatchen gespeeld, pas volgende maand de terugmatchen. 

 

Gisteren verloor Club Brugge met 0-2 van Benfica. Ook PSG - Bayern, Milan - Tottenham en Dortmund-  Chelsea namen de eerste horde.

 

Volgende week dinsdag staat een heruitgave van de laatste Champions League-finale op het programma: Liverpool - Real Madrid. 

 

Een dag later is er ook de spektakelaffiche Leipzig - Manchester City. Anderhalf jaar geleden in de groepsfase werd het nog 6-3 in de heenmatch voor City en won Leipzig de terugwedstrijd met 2-1.

Gerelateerd: