Antony
74'
Antony
2 - 1

Manchester United heeft dé kraker in de play-offronde van de Europa League gewonnen. Barcelona kwam op voorsprong op het veld van United, maar liet zich verschalken door twee Braziliaanse goals van United. Na de uitschakeling vorig jaar in de kwartfinales van de Europa League tegen Frankfurt eindigt het Europese verhaal voor Barcelona dit seizoen nog twee rondes vroeger.

Manchester United - Barcelona in een notendop:

Sleutelmoment: Tijdens de rust grijpt Ten Hag in. Antony komt in de ploeg voor Weghorst. Dat verandert de dynamiek bij United. Rashford gaat immers in de spits spelen, Sancho neemt plaats op flank. Op die manier komt er meer snelheid en dreiging in de ploeg. United domineert nadien de 2e helft en gaat op en over Barcelona.

Man van de wedstrijd: Fred heerst op het middenveld. De Braziliaan is overal te vinden en lijdt weinig balverlies. Hij bekroont zijn wedstrijd met een mooie goal.

Opvallend: Barcelona domineert in beide wedstrijden in de eerste helft, maar het wordt verrast in de 2e helft. United en Barca waren aan elkaar gewaagd en het waren wedstrijden waarin momentum een grote rol speelde.

Lewandowski opent de score

Het was United dat het best aan de wedstrijd begon. Na enkele minuten mocht Fernandes alleen op Ter Stegen afgaan, maar zijn schot was recht op de keeper.

Barcelona domineerde de rest van de 1e helft. De Jong, Busquets en Kessié hadden volledige controle over het middenveld, waardoor United amper aan de bal kwam.

Lewandowski zette in de 19e minuut dat overwicht om in een voorsprong. Op penalty bleef de spits koel en scoorde hij: 0-1 Barcelona.

Net voor rust kreeg Barça nog een uitgelezen kans op 2-0. De Gea leverde de bal simpelweg in bij Sergi Roberto, die vergat de flater af te straffen.

Tactisch ingrijpen loont voor United

Erik Ten Hag moest ingrijpen tijdens de rust. Hij besloot de zwak spelende Weghorst naar de kant te halen, Antony was zijn vervanger.

Dat loonde meteen. Bij de eerste goede actie in de 2e helft vond Sancho de vrijstaande Fred. De Braziliaan werkte mooi af en duwde de bal perfect in de hoek. Na 48 minuten was alles opnieuw te herdoen.

Manchester United had bloed geroken en zette door. Dat leverde kans na kans op. In minuut 74 kreeg de thuisploeg waar het recht op had.

Schoten van Garnacho en Fred werden geblokt, maar Antony bleef ijzig kalm. In 1 tijd zette de Braziliaan de bal in het zijnetje. Ter Stegen geklopt en United op voorsprong.

Barcelona kwam er niet meer aan te pas en is uitgeschakeld. Manchester United gaat door en zit morgen in de pot bij de loting voor de 1/8e finales van de Europa League. Daarin is Union een mogelijke tegenstander.

22:54

EINDE: Manchester United wint en gaat door

Na een fantastische tweede helft gaat United op en over Barcelona.

De Brazilianen Fred en Antony scoorden de goals.

90+5'

Was dat de laatste kans?

90+5'

Varane op de lijn!

Lewandowski maakt bijna gelijk. Hij schuift de bal onder De Gea. Varane brengt redding op de lijn.

90+1'

Dreiging Barcelona

Dan toch nog druk van de uitploeg. Torres houdt de bal goed binnen en zet voort, de aanvallers van Barca kunnen er net niet bij.

90+1'

Extra tijd

Barcelona krijgt 5 extra minuten om verlengingen af te dwingen.

90'

Nog een goede tackle van Varane. Hij voorkomt zo gevaar van Barcelona.

89'
88'

United houdt het balbezit en wil de wedstrijd uitspelen.

88'

Geen toeval dat net een invaller scoort voor United. Het is de 19e keer dit seizoen.

87'

Déja vu: ook Casemiro op de bon

Casemiro trekt Torres neer. Een zeer gelijkaardige fout met die van Busquets. Ook hij krijgt geel.

87'
85'

Wat kan Barcelona nog?

Met nog 5 minuten te gaan moet Barcelona scoren. De Spaanse ploeg heeft te weinig kansen gecreëerd in de tweede helft.