PSV diep beschaamd nadat hooligan Sevilla-doelman aanvalt: "Dit is erger dan uitschakeling"

4. 70' - Verv. Youssef En-Nesyri door Lucas Ocampos
  5. 78' - Doelpunt - Luuk de Jong (1 - 0)
  6. 80' - Geel - Tanguy Nianzou
  7. 80' - Verv. Jesús Navas door Gonzalo Montiel
  8. 83' - Geel - Marko Dmitrovic
  9. 85' - Geel - Phillipp Mwene
  10. 87' - Verv. Bryan Gil door Rafa Mir
  11. 90+3' - Geel - Rafa Mir
  12. 90+6' - Doelpunt - Fábio Silva (2 - 0)
  13. 90+7' - Geel - Xavi Simons
  14. 20:41 - Rood - Mauro Júnior
UEFA Europa League - speeldag 2 - 23/02/23 - 18:45
78'
Luuk de Jong
78'
1 - 0
90+6'
Fábio Silva
90+6'
Fábio Silva
2 - 0

Sombere avond voor PSV. Een 2-0-zege tegen Sevilla volstond niet voor de kwalificatie, maar voor het echte dieptepunt zorgde een fan. In de extra tijd viel een hooligan plots doelman Marko Dmitrovic aan. Gelukkig kon de Serviër zichzelf verweren.

De ontgoocheling was voor één "supporter" van de thuisploeg blijkbaar iets te groot. In het absolute slot liep iemand uit het thuisvak plots richting Sevilla-keeper Dmitrovic en gaf hem een duw.

De gelegenheidsdoelman reageerde scherp en werkte de man tegen de grond. Enkele stewards rekenden de fan vervolgens in. Het spel lag uiteindelijk een minuut stil, waarna PSV via Fabio Silva nog één keer scoorde.

Sevilla-trainer Sampaoli uitte na afloop zijn ongeloof: "Dit mag niet meer gebeuren", foeterde hij. "De wedstrijd had eerder moeten eindigen. De scheidsrechter had moeten ingrijpen."

PSV-directeur Marcel Brands toonde zich berouwvol: "Dit is verschrikkelijk en erger dan de uitschakeling”, aldus Brands bij het Nederlandse AD. "Hiermee wordt heel PSV gedupeerd. Het hoort totaal niet bij de club. Wij zijn verantwoordelijk als organisator en gaan dit uiteraard evalueren met onze stewards. Het is ongelooflijk dat iemand van de tegenstander wordt aangevallen.”

Brands gaf nog mee dat de fan, die meegenomen werd door de politie, sowieso een levenslang stadionverbod wacht.

Het zijn beelden die onvermijdelijk terug doen denken aan de beruchte bekerwedstrijd tussen Ajax en AZ in 2012. Die partij moest na 36 minuten stopgezet worden na een aanval van een toeschouwer op de keeper van AZ.

De fan rende het veld in de Arena op en gaf keeper Esteban een schop. Daarna haalde AZ-trainer Verbeek zijn spelers van het veld en werd de wedstrijd gestaakt.