United-speler Mason Greenwood buiten vervolging gesteld in verkrachtingszaak

  Mason Greenwood (archieffoto).

  Mason Greenwood zou binnenkort weer aan voetballen kunnen denken. De Engelse aanvaller werd beschuldigd van verkrachting en geweldpleging, maar is na een jaar buiten vervolging gesteld. Greenwood is een speler van Manchester United, maar door de zaak werd hij disciplinair geschorst. Hij speelde sinds januari vorig jaar geen match meer.

  Het onderzoek tegen Greenwood werd in januari 2022 opgestart nadat een vrouw klacht tegen hem had ingediend. Zij beschuldigde de jonge aanvaller van verkrachting en geweldpleging. Greenwood zat ook een tijdje in de cel, maar kwam dan vrij onder voorwaarden.

   

  Eind november zou er een proces volgen maar Greenwood gaat dus vrijuit. De zaak is geklasseerd, dat bevestigde de politie van Great Manchester. Een woordvoerder van de politie verduidelijkte dat "lang is nagedacht over deze beslissing". 

   

  "Er is in deze zaak niet langer een realistische kans op een veroordeling omdat enkele belangrijke getuigen zich hebben teruggetrokken en omdat er nieuwe zaken aan het licht zijn gekomen", klinkt het nog. "Ondanks de grote interesse in deze zaak er is beslist geen verdere details te geven."

   

  Mason Greenwood is een jeugdproduct van Manchester United. Begin 2019 maakte hij zijn debuut voor de A-ploeg. Inmiddels staan er 129 wedstrijden op zijn actief, waarin hij 35 keer scoorde. 

   

  Vanwege de affaire werd de aanvaller, die in 2020 een eerste cap versierde voor Engeland, door ManU disciplinair geschorst. Hij speelde geen match meer sinds januari vorig jaar en mocht ook niet meer trainen met de rest van de ploeg.

   

  Greenwood heeft bij de Red Devils nog een contract tot 2025, maar het is onduidelijk of hij nog een nieuwe kans zal krijgen. De club heeft laten weten de zaak eerst in beraad te nemen voor het een beslissing neemt.