Manchester United-aanvaller Mason Greenwood aangehouden op verdenking van geweld en verkrachting

Mason Greenwood (archief).

Het stormt rond Mason Greenwood. De 20-jarige Engelse aanvaller van Manchester United is door de politie aangehouden op verdenking van huiselijk geweld en verkrachting van zijn vriendin Harriet Robson. Manchester United laat weten dat Greenwood voorlopig niet komt trainen of wedstrijden kan spelen.

Harriet Robson zette zondagochtend op haar Instagram-account foto's van blauwe plekken en verwondingen. Volgens haar is ze het slachtoffer geworden van Mason Greenwood. 

 

Robson publiceerde ook een opgenomen spraakbericht, waarin te horen is dat Greenwood haar min of meer dwingt tot seks. "Aan iedereen die wil weten wat Mason Greenwood met me doet", schreef Robson erbij. Niet veel later verdwenen die posts van haar profiel.

 

Greenwood heeft nog niet gereageerd op de beschuldigingen. Manchester United deed dat wel in de Engelse media. De club heeft zijn speler tot nader order geschorst: hij zal niet meer meetrainen of wedstrijden spelen.

 

"We zijn op de hoogte van de afbeeldingen en beschuldigingen die op de sociale media circuleren. We geven verder geen commentaar tot de feiten zijn vastgesteld. Manchester United keurt geen enkele vorm van geweld goed", meldt United.

 

Ondertussen is Greenwood aangehouden door de politie. "Na een onderzoek kunnen we bevestigen dat een jongeman is aangehouden op verdenking van huiselijk geweld en verkrachting. Hij blijft in hechtenis voor ondervraging en het onderzoek loopt nog", was de verklaring van de politie van Manchester.

Greenwood kwam eerder al in opspraak

De 20-jarige Mason Greenwood komt uit de jeugdopleiding van Manchester United. Hij is dit seizoen een vaste waarde in de hoofdmacht. 

 

De aanvaller debuteerde in september 2020 in de nationale ploeg van Engeland. Enkele dagen na zijn debuut overtrad hij de coronaregels door samen met Phil Foden in Reykjavik enkele vrouwen mee te nemen naar hun hotelkamer. 

 

Bondscoach Gareth Southgate stuurde de twee jonge internationals daarop terug naar huis. Greenwood miste afgelopen zomer het EK vanwege een blessure.  

Beelden en audiofragment die Robson verwijderd heeft