Belgen kijken uit naar WK-match tegen Nederland: "Wij staan een stap verder"

  De Belgische aanvoerder Felix Denayer demonstreert de flats op het WK.

  Op het WK hockey in India staat vrijdag de Derby der Lage Landen op het programma. De Belgische internationals gaan de halve finale tegen Nederland met vertrouwen tegemoet. "Wij stoten gewoon door", klinkt het strijdvaardig.

  "België - Nederland is altijd speciaal", blikt international Nicolas De Kerpel vooruit. "We kennen mekaar erg goed. Veel Belgen spelen in Nederland."

   

  Na de Olympische Spelen heeft Oranje flink vernieuwd. De Kerpel: "Tot een tijd terug waren Nederland en Australië de dominante ploegen in het hockey. Toch vond ik ze vooral een team vol sterren en geen sterrenteam."

  "Nu is er een nieuwe flow bij Nederland. Op techniek moeten ze wel inboeten", denkt De Kerpel.


  In de WK-finale van 2018 wonnen de Red Lions pas na shoot-outs.

   

  "Ik denk dat we ze beter aankunnen dan toen. Als wij als ploeg spelen, stoten we gewoon door naar de finale", grijnst de energieke aanvaller.

  "Ze zullen de druk bij ons leggen"

  "Als wij sterk verdedigen, zijn we moeilijk te kloppen", vult Arthur De Sloover aan. "En achter ons hebben we nog Vincent Vanasch in doel staan."


  "Ik verwacht een redelijk gesloten wedstrijd. Nederland is ook sterk in de verdediging. Om dan gevaarlijk te counteren."

   

  De Sloover speelt in Eindhoven voor Oranje-Rood. "Ik heb weinig contact met de Nederlandse internationals, maar ze zullen zeker uitkijken naar de wedstrijd."

   

  Nederland nestelt zich in de positie van de underdog. "We staan momenteel een stap verder", weet De Sloover. "Zij zullen de druk graag bij ons leggen."

  "Wij zijn er klaar voor. Dat hebben we al in de poules tegen Duitsland (geëindigd op 2-2, red) laten zien. Ik kijk ernaar uit. Een wedstrijd tegen Nederland wil je altijd winnen."

  Gerelateerd: