Red Lions staan in halve finales op WK na simpele zege tegen Nieuw-Zeeland

  De Red Lions blijven in de running om hun wereldtitel te verdedigen op het WK in India. De Belgen speelden in hun kwartfinale tegen Nieuw-Zeeland vooral voor de pauze erg dominant en bouwden snel een dubbele voorsprong uit. Nu wacht een mogelijke confrontatie tegen Nederland.

  doelpunten:

  • 10' Boon 1-0 (sc)
  • 15' Van Aubel 2-0

  Dominante eerste helft

  België tegen Nieuw-Zeeland, dat is de nummer 1 tegen de nummer 9 van de Olympische Spelen in Tokio.

   

  Op het veld werden die waardeverhoudingen snel gerespecteerd. Nieuw-Zeeland had het plan om België het spel te beletten, maar daar kwam niks van in huis. De Red Lions eisten de bal op en flitsten met enkele snelle aanvallen.

   

  Het openingsdoelpunt viel op strafcorner. Tom Boon liet zien dat hij een waardige vervanger is voor de onfortuinlijke Alexander Hendrickx. Hij sleepte de bal in het midden van het doel.

   

  In het begin van het tweede kwart maakte Van Aubel de tweede voor België. Hij werkte een energieke combinatie af: 2-0.

  De bonus had nog groter kunnen zijn, maar de Nieuw-Zeelandse goalie Dixon verdedigde zijn doel met elke vezel, zelfs met zijn kruis. Een strafcorner van Luypaert belandde in zijn edele delen.


  Net voor de rust kreeg Nieuw-Zeeland de kans om tegen te scoren. Wegnez en Vanasch maakten de strafcorner onschadelijk.

  Controlerend na de pauze

  België had de zaak onder controle. Nieuw-Zeeland beschikte over te weinig wapens om de olympische kampioen te verontrusten.

   

  De verlossende 3-0 viel niet. Doelman Hayward, de vervanger van Dixon na de rust, stond sterk te keepen.

   

  In het vierde kwart maakte Nieuw-Zeeland aanspraak op de eerredder, maar het vizier stond niet op scherp. Greentree liet de grootste kans liggen aan de verste paal.

   

  Zo bereikten de Belgen zonder al te veel moeite de halve finales van het WK in India. Die staan vrijdag op het programma. 

   

  Morgen kent de titelverdediger zijn tegenstander. Die komt uit de match Nederland - Zuid-Korea.

  Doelman Vincent Vanasch houdt de 0 voor België.

  Reacties na België - Nieuw-Zeeland:

  België - Nieuw-Zeeland

  1. 16 uur 15. Felix Denayer mag zichzelf man van de match noemen. De Belgische aanvoerder krijgt een cheque van 25.000 roepie of 282 euro. Dat wordt trakteren in het plaatselijke clubhuis! .
  2. 16 uur 09. einde: 2-0. De Belgen hebben eenvoudig de halve finales bereikt. Die staan vrijdag op het menu, tegen de winnaar van Nederland - Zuid-Korea. Die match staat morgen op het menu. .
  3. Nieuw-Zeeland mist strafcorner. Een halve minuut voor het einde krijgt Nieuw-Zeeland nog een strafcorner. De Belgen blokken goed af. . 16 uur 08.
  4. 16 uur 07. De laatste minuut is ingegaan. .
  5. 16 uur 05. Nog 2 minuten. .
  6. 16 uur 03. De Belgen willen Boon bereiken met een hoge bal. Russell plukt met zijn stick. Anders lag de 3-0 in het lege doel. De keeper van Nieuw-Zeeland staat nog altijd langs de lijn. .
  7. Vanasch met z'n hand. Nieuw-Zeeland blijft aandringen. Met z'n hand houdt Vanasch de tegenvoeters van de eerredder. Nog 4 minuten op de klok. . 16 uur 02.
  8. 16 uur 01. te scherpe hoek voor De Kerpel. De Kerpel krijgt de bal net niet in het lege doel. Russell dwingt hem ver naar buiten, de hoek is te klein om de 3-0 te maken. .
  9. 15 uur 59. Nieuw-Zeeland met 11 veldspelers. De tegenstander van België speelt alles of niets. Doelman Hayward ruimt plaats voor een extra veldspeler. .
  10. 15 uur 58. dikke misser Nieuw-Zeeland. Daar is Greentree weer. Opnieuw kan hij de bal niet binnenwerken. Gelukje voor België, want Vanasch was geklopt. .
  11. 15 uur 57.
  12. 15 uur 56. poging Nieuw-Zeeland. Ross schiet de bal voorlangs. Greentree kon er net niet bij met z'n stick. .
  13. 15 uur 56. Nog 10 minuten. .
  14. 15 uur 54. botsing. Van Doren snelt op de linkerflank richting Hayward. Ze ontwijken mekaar niet en botsen. .
  15. Gele kaart voor <p></p><p>Woods (ex-Daring en -Racing) stopt Van Aubel foutief af en moet van het terrein.</p><p></p> tijdens 15 uur 51
  16. De Sloover met z'n voet. Arthur De Sloover raakt in de cirkel de bal met z'n voet. Groene kaart voor de verdediger en strafcorner voor Nieuw-Zeeland. Die gaat net naast. . 15 uur 50.
  17. 15 uur 50. Nieuw-Zeeland haalt opnieuw de achterlijn van België, maar missen dan creativiteit om meer te ondernemen. .
  18. 15 uur 50.
  19. 15 uur 47. einde derde kwart: 2-0. De Belgen houden makkelijk stand. Ze halen het tempo uit de match en controleren. De bevrijdende 3-0 is nog niet gevallen. Zo meteen in het laatste kwart? .
  20. 15 uur 46. net geen 3-0. 3-0 voor België? Neen, na een dieptepass van Denayer stuit Charlier op Hayward. De Nieuw-Zeelandse goalie redt met het betere voetenwerk. .