Ga naar de inhoud

Thierry Neuville aast bij start van WRC-seizoen andermaal op wereldtitel: "Kijk ernaar uit"

 wo 18 januari 2023 11:30
Thierry Neuville in de Rally van Monte Carlo in 2022.
Thierry Neuville in de Rally van Monte Carlo in 2022.

Komend weekend trekt het WRC-seizoen zich opnieuw op gang, met de Rally van Monte Carlo als eerste WK-manche van het jaar. Voor Hyundai-rijder Thierry Neuville zijn de ambities dezelfde gebleven als vorig seizoen: de Belg droomt nog steeds van de wereldtitel.

Al 5 keer eindigde Thierry Neuville als nummer 2 in het WK. Wordt 2023 eindelijk eens het jaar van de Belg? "Elk jaar komt dezelfde vraag en elk jaar geef ik hetzelfde antwoord. Ik wil zowel wereldkampioen worden bij de rijders als bij de constructeurs", windt Neuville geen doekjes om de ambities.

 

"Ten opzichte van vorig seizoen zijn er nieuwe rijders en met Cyril Abiteboul is er een nieuwe teambaas. Ik hoop dat beide veranderingen voor verbeteringen zorgen, zodat we voor beide kampioenschappen kunnen strijden. Dat is alvast de bedoeling."

 

Met de Rally van Monte Carlo heeft Neuville een haat-liefdeverhouding. In het verleden wisselde hij er hoogtes en laagtes af. Toch kijkt de Belg uit naar de start van het nieuwe seizoen.

 

"Ik begin graag het seizoen met de Monte Carlo", klink het. "Ik verwacht dat we te maken krijgen met lastige omstandigheden, ondanks het warme weer in de regio op dit moment. Monte Carlo is altijd een verrassing, maar ik kijk ernaar uit. Het is leuk om een nieuw seizoen te beginnen."

 

"De auto is sterk verbeterd sinds de Monte Carlo van vorig jaar, wat ons vertrouwen voor dit jaar ten goede komt. De auto zal beter presteren. We weten nooit wat onze tegenstanders in de winter hebben gedaan, maar ik denk niet dat er grote veranderingen zullen zijn. Hoewel iedereen een beetje verbeterd zal zijn, zitten we hopelijk allemaal op hetzelfde niveau."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
kalender WRC 2023  
datum rally winnaar 2022 winnaar 2023
19-22/01 Monte Carlo Loeb Ogier
9-12/02 Zweden Rovanperä Tänak
16-19/03 Mexico - Ogier
20-23/04 Kroatië Rovanperä Evans
11-14/05 Portugal Rovanperä Rovanperä
1-4/06 Italië Tänak Neuville
22-25/06 Kenia Rovanperä Ogier
20-23/07 Estland Rovanperä Rovanperä
3-6/08 Finland Tänak Evans
7-10/09 Griekenland Neuville Rovanperä
28/09-1/10 Chili - Tänak
26-29/10 Europa - Neuville
10-13/11 Japan Neuville Evans
stand WRC 
  rijder auto punten
1. Kalle Rovanperä (Fin) Toyota 235
2. Elfyn Evans (GBr)  Toyota 191
3. Thierry Neuville Hyundai 184
4. Ott Tänak (Est) Ford 162
5. Sébastien Ogier (Fra) Toyota 114