Ga naar de inhoud

Tim Merlier en Fabio Jakobsen zijn 2 sprinthanen op hetzelfde erf: "Dat zal niet voor problemen zorgen"

 wo 11 januari 2023 09:50

Met Tim Merlier en Fabio Jakobsen beschikt Soudal-Quick Step ook dit seizoen over 2 gouden troefkaarten in de massasprints. "Ik wil naar de Tour en hij wil naar de Tour", zegt Jakobsen. "We zullen er allebei voor gaan."

2 topsprinters in hetzelfde team. Bij Soudal-Quick Step hebben ze er een specialiteit van gemaakt.

 

Vorig jaar verloor Mark Cavendish de concurrentiestrijd tegen Fabio Jakobsen, die een etappe won in de Tour. Het jaar daarvoor moest Sam Bennett het onderspit delven tegen Mark Cavendish.


"De voorbije 5 jaar was ik binnen deze ploeg telkens omringd door andere topsprinters die even goed of beter waren dan ik", zegt Fabio Jakobsen. "Ik ben het dus gewoon."

 

De Nederlander zag met Cavendish afgelopen winter zijn oude concurrent vertrekken. Met Belgisch kampioen Tim Merlier heeft hij er een nieuwe sprintcollega bij.

 

Hoe is de verstandhouding tussen de Europese en de Belgische kampioen?

 

"Ik kom goed overeen met Tims beste vriend Bert Van Lerberghe, hij is al 3 jaar mijn maat. Daardoor kom ik ook goed overeen met Tim", legt Jakobsen uit.

De voorbije 5 jaar was ik binnen deze ploeg telkens omringd door andere topsprinters die even goed of beter waren dan ik.

Fabio Jakobsen

"Hoewel Tim ik en conculega’s zijn, zullen we elkaar ook nodig hebben en zal de ploeg ons allebei nodig hebben."

 

"Dus ik denk niet dat dat voor problemen zal zorgen", zegt Jakobsen.

"Ik wil de Tour rijden en Tim wil ook de Tour rijden, dat is terecht ook. Dat is topsport. Tim heeft ook een prachtige trui (Belgische driekleur) aan. We zullen er allebei voor gaan."

Merlier en Jakobsen dromen allebei van Gent-Wevelgem

Wat denkt Tim Merlier - die de overstap maakt van Alpecin-Deceuninck - over zijn conculega Jakobsen?

 

"Fabio wil koersen winnen en ik wil koersen winnen", zegt de Belgische kampioen. "Onze programma's zijn al uitgestippeld en er zijn genoeg koersen voor ons alle twee."

 

Beide sprinthanen zullen het seizoen elk op een ander continent aanvatten. Jakobsen gaat met Evenepoel mee naar San Juan (in Argentinië).

Merlier mag voor zijn eerste sprintsuccessen gaan in de Ronde van Oman en de UAE Tour.

 

In Gent-Wevelgem zullen ze normaal gezien samen aan de start staan. "Die koers is zeker een groot doel", verzekert Merlier.

 

Ook Jakobsen heeft Gent-Wevelgem met rood omcirkeld. "Het is een van de koersen waarvan ik droom omdat ik die nog niet gewonnen heb."

 

Bij Soudal-Quick Step zien ze geen problemen in het feit dat ze 2 sprintheerschappijen moeten tevreden houden.

 

Sterker nog: Tom Steels gooit nog een derde hond in de strijd. "De Brit Ethan Vernon is een ruwe diamant die alle kwaliteiten heeft om uit te groeien tot een topsprinter."

Gerelateerd: