Ga naar de inhoud

De sollicitatieprocedure is afgesloten: hoe snel krijgen de Rode Duivels nu een nieuwe bondscoach?

 di 10 januari 2023 16:23

Wil u de nieuwe bondscoach worden? Dan is de sollicitatiebrief hopelijk al opgestuurd. De officiële sollicitatieprocedure bij de Belgische voetbalbond werd vannacht afgesloten. Deze week begint een taskforce zich over de kandidaturen te buigen.

Bij de Belgische voetbalbond weten ze wat te doen de komende weken. Vanaf nu moet de zoektocht naar een nieuwe bondscoach in een stroomversnelling komen.

 

Vannacht eindigde de officiële sollicitatieprocedure, waarbij kandidaat-trainers hun CV konden opsturen.

 

Hoeveel kandidaturen zouden er ingestuurd zijn? Tientallen? Honderden - waaronder enkele grappenmakers?

 

De voetbalbond houdt daarover stijf de lippen op elkaar.

 

Sowieso zal een taskforce, met daarin CEO Peter Bossaert, bestuurders Sven Jaecques (Antwerp) en Pierre Locht (Standard), en voormalig vicevoorzitter Bart Verhaeghe (Club Brugge) zich over alle gegadigden buigen.

 

Vrijdag start het selectieproces en zitten de beslissers een eerste keer samen om de kandidaturen te bekijken. In een ideaal scenario wordt voor het einde van deze maand de nieuwe bondscoach voorgesteld.

Henry ontkent kandidatuur

We herinneren u nog even aan de belangrijkste punten in de vacature: de bond zoekt een "ambitieuze serial winner, tactisch expert en internationaal ervaren people-manager."

De meest geciteerde naam de voorbije weken was alvast die van assistent-bondscoach assistent Thierry Henry. Onder meer Romelu Lukaku en Toby Alderweireld schoven de Fransman naar voor als nieuwe T1.

Alleen ontkende Henry vandaag opvallend genoeg dat hij zich kandidaat had gesteld om de nieuwe bondscoach te worden: "Ik wil duidelijk maken dat, in tegenstelling tot enkele berichten, ik nooit de Belgische voetbalbond mijn diensten aangeboden heb om de nieuwe trainer te worden."

 

I would like to make it abundantly clear that contrary to written reports, I have never contacted the Belgian FA offering my services as the new first team coach.

 

Wordt dus zeker nog vervolgd.

Gerelateerd: