Ga naar de inhoud

Romelu Lukaku schuift Thierry Henry naar voren als bondscoach: "Hij moet overnemen"

 zo 1 januari 2023 17:16

Als het van Romelu Lukaku afhangt volgt de Fransman Thierry Henry Roberto Martinez op als trainer van de Rode Duivels. 

 

"Hij moet het overnemen. Voor mij moet Henry de volgende bondscoach van België worden. Daar twijfel ik zelfs niet aan", vertelde de 29-jarige topscorer van de Duivels in een interview met Sky Italia. 

 

Na de uitschakeling van de Belgen in de groepsfase op het WK in Qatar werd Lukaku langs de zijlijn nog getroost door Henry, al assistent van Martinez. 

Voor mij moet Henry de volgende bondscoach van België worden. Daar twijfel ik zelfs niet aan.

Romelu Lukaku

"Hij heeft een winnaarsmentaliteit, heeft in zijn carrière al alles gewonnen en heeft respect voor elke speler. Hij weet hoe we onze doelen kunnen bereiken en kent de ploeg. Hij is de ideale man voor de job. Of hij het ook zal worden, weet ik niet. 

 

"Sowieso zal de nieuwe trainer niet van nul moeten starten. Onze generatie heeft misschien nog niets gewonnen, maar de basis is er wel en we moeten op deze weg voortgaan om die grote zege te pakken."   

 

De mening van Lukaku is niet onbelangrijk. Een "taskforce" met Bart Verhaeghe,  Sven Jaecques en Pierre Locht leidt de zoektocht naar een nieuwe trainer, maar sleutelspelers Kevin De Bruyne, Thibaut Courtois en Romelu Lukaku zullen daarbij hun zegje mogen doen.

Gerelateerd: