Ga naar de inhoud

Brecel opent Masters tegen recordhouder O'Sullivan: "Als ik goed ben, kan alles"

 za 7 januari 2023 08:22
Brecel start op Masters tegen recordhouder O'Sullivan:"Ik zal mijn beste spel moeten spelen om te kunnen winnen".
Luca Brecel in actie.

Morgen beginnen de Masters in het snooker in Londen met de top 16 van de wereld. Luca Brecel komt maandag in actie tegen 's werelds nummer 1 Ronnie O'Sullivan."Op papier zijn er makkelijkere tegenstanders, maar als je het toernooi wil winnen, moet je voorbij iedereen, dus ook voorbij Ronnie", klinkt een strijdvaardige Brecel bij Sporza.

Op zijn laatste toernooi, de English Open, ging O'Sullivan eruit in de 3e ronde tegen de Brit Martin Gould, de nummer 46 van de wereld. “Het is en blijft Ronnie O'Sullivan. In 99% van de gevallen is hij gewoon weer goed”, beseft Brecel. O'Sullivan is met 7 stuks recordhouder van het toernooi, de laatste dateert wel al van 2017.

“Op deze manier is het wel een makkelijke mindset voor mij, want ik weet dat ik goed zal moeten spelen om te winnen. De kans dat je tegen Ronnie slecht speelt en wint, is natuurlijk zeer klein.”

"Voor mij is het dus simpel. Ik moet gewoon goed zijn of ik ga naar huis. Maar als ik goed ben, is het gelijk opgaand. In snooker kan alles, maar de vorm van de dag moet goed zijn.”

Het is simpel: ik moet gewoon goed zijn of ik ga naar huis. Maar als ik goed ben, kan alles. Dat is snooker

Luca Brecel

De Masters gaan door in Alexandra Park, waar het WK darts onlangs werd gespeeld. Een hal met veel publiek en een enorme sfeer. "Het is voor O'Sullivan een thuiswedstrijd", vertelt Brecel verder. "Ik zal iedereen tegen mij hebben, maar dat is ook een uitdaging. Ik kijk er wel naar uit.”

Brecel heeft 3 keer in zijn carrière O'Sullivan bekampt. “Ik heb altijd wel redelijk goed gespeeld tegen hem. In 2017 in China won ik en uiteindelijk won ik daar ook het toernooi. Qua gevoel heb ik wel een goede herinnering tegen hem, maar elke wedstrijd is anders.”

Lees verder na tweet.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

"Als je de Masters wint, dan krijg je geen punten"

Op de English Open verloor Brecel juist voor Kerstmis de finale van de Brit Mark Selby. “We mogen zeker niet klagen, mijn vorm zit goed", weet Brecel. "Er zit nu wel Kerstmis en Nieuwjaar tussen. Ik denk dat iedereen de naweeën zal voelen van deze periode, maar ik ben er wel klaar voor.”

 

Draag je dat gevoel mee in de volgende wedstrijd? “Die finale was een ervaring rijker en ik ben gestegen op de ranking", vertelt hij verder. "Daardoor sta ik wat relaxter aan een tafel, maar qua vertrouwen speelt dat niet echt meer mee. Eerlijk gezegd, je vergeet dat weer heel snel."

Brecel is zijn nuchtere zelf wat de Masters betreft, naast het WK en het UK Championship het derde luik van de Triple Crown. “Het is een toernooi zoals een ander. Ik ben daarmee wel wat verschillend van de andere spelers, zij kijken er echt wel naar uit."

 

"Maar ik kijk even hard uit naar de World Grand Prix. Het staat minder hoog aangeschreven dan de Masters. Als je de Masters wint, dan krijg je enkel geld, maar geen punten. Dan win ik liever de Grand Prix, want punten staan gelijk aan extra toernooien voor de komende jaren."

"Stel dat ik de Grand Prix win, dan heb ik al een ticket voor de Masters en het WK van 2024. Dat zou mij veel meer voldoening geven dan de Masters te winnen. Niettemin, als ik de Masters zou winnen, zou ik wel door het dolle heen zijn."

Stel dat ik de Grand Prix win, dat zou mij veel meer voldoening geven dan de Masters. Niettemin, als ik de Masters zou winnen, zou ik wel door het dolle heen zijn.

Luca Brecel

"Chinese matchfixing komt als shock"

Binnen de snookerwereld worden een tiental Chinese snookerspelers geschorst in een onderzoek naar matchfixing. 

 

“Er wordt heel wat over gepraat onder de spelers, Engelse kranten en sociale media. Door het feit dat ook twee wereldtoppers als Zhao Xintong (WS-9) en Yan Bingtao (WS-16) erbij zijn, is dit natuurlijk de grootste shock", klinkt een verbijsterde Brecel.

 

"Je linkt matchfixing aan personen met financiële moeilijkheden, maar als je naar het prijzengeld van deze toppers kijkt, vraag je je af waarvoor het nodig zou zijn. Je

kent natuurlijk niet het hele verhaal, dan is het ook moeilijk te beoordelen”, besluit Brecel.

Gerelateerd:
finale (best-of-19)
Judd Trump (Eng-4) Mark Williams (Wal-7) 10-8
1/2e finales (best-of-11)
Stuart Bingham (Eng-14) Judd Trump (Eng-4) 1-6
Jack Lisowski (Eng-10) Mark Williams (Wal-7) 0-6
1/4e finales (best-of-11)
Shaun Murphy (Eng-12) Stuart Bingham (Eng-14) 0-6
Barry Hawkins (Eng-13) Judd Trump (Eng-4) 5-6
Hossein Vafaei (Irn-18) Jack Lisowski (Eng-10) 4-6
Mark Williams (Wal-7) Ronnie O'Sullivan (Eng-2) 6-5
1e ronde (best-of-11)
Neil Robertson (Aus-1) Shaun Murphy (Eng-12) 4-6
Kyren Wilson (Eng-8) Stuart Bingham (Eng-14) 3-6
Mark Allen (NIe-5) Barry Hawkins (Eng-13) 0-6
Judd Trump (Eng-4) Ryan Day (Wal-15) 6-5
Mark Selby (Eng-3) Hossein Vafaei (Irn-18) 2-6
John Higgins (Sch-6) Jack Lisowski (Eng-10) 3-6
Mark Williams (Wal-7) David Gilbert (Eng-17) 6-2
Ronnie O'Sullivan (Eng-2) Luca Brecel (11) 6-1
Gerelateerd: