Ga naar de inhoud

Alweer een Chinese snookertopper op non-actief gezet op verdenking van matchfixing

 ma 12 december 2022 13:57
Yan Bingtao
Yan Bingtao

Yan Bingtao, de nummer 16 van de wereld, is voorlopig geschorst door de World Professional Billiards and Snooker Association (WPBSA). De Chinees maakt deel uit van een onderzoek naar wedstrijdvervalsing.

Yan Bingtao is niet de eerste grote naam die door de WPBSA op non-actief geplaatst wordt. Eind oktober schorste de Internationale Snookerfederatie ook al Liang Wenbo, de nummer 52 van de wereld.

 

De schorsingen zijn het gevolg van een onderzoek naar het manipuleren van wedstrijden voor gokkers. De WPBSA laat weten dat de schorsing geldt voor de duur van het onderzoek. Dat kan enkele maanden duren.

 

De 22-jarige Yan Bingtao is de nummer 16 van de wereld en de op één na hoogst geklasseerde Chinees op de wereldranking, na Zhao Xintong (WST-9). In 2021 won hij de Masters, zijn meest prestigieuze overwinning tot nu toe.

 

Snooker is immens populair in China, wat de jongste jaren gezorgd heeft voor een enorme opmars van Chinees snookertalent in het profcircuit. Naast Yan Bingtao en Liang Wenbo zijn sinds vorige week nog 5 andere Chinezen geschorst door de WPBSA in het kader van vermeende matchfixing.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.