Ga naar de inhoud

Geen stress bij grappende Van Gaal: "Nu kus ik Memphis op de mond"

 do 8 december 2022 15:08

Nederland speelt morgen op het WK zijn kwartfinale tegen Argentinië. Een dag voor de belangrijke wedstrijd is de sfeer in het Oranje-kamp nog bijzonder ontspannen. Angel Di Maria, een van de tegenstanders morgen, had Louis van Gaal zijn slechtste trainer ooit genoemd. Maar de Nederlandse bondscoach pareerde die kritiek met een kwinkslag.

Louis van Gaal werkte in het seizoen 14/15 samen met Angel Di Maria bij Manchester United. De Nederlander loodste de club toen naar de 4e plek, maar naar het einde van het seizoen kreeg de Argentijn nog weinig speelminuten.  

 

Di Maria prikte nu naar Van Gaal door hem "zijn slechtste coach ooit" te noemen, maar de bondscoach van Oranje was niet onder de indruk.

 

"Angel Di Maria is een heel goede voetballer,  maar hij had toen bij Manchester United veel problemen in zijn privésfeer. Er is toen ingebroken bij hem en dat heeft ook zijn vorm beïnvloed in dat jaar."

 

"Hij noemt mij nu de slechtste trainer, wel dan is hij een van de weinige spelers die dat zegt. Meestal is het andersom. Ik vind dat wel heel erg. Het is jammer, maar het is niet anders. Een coach moet wel eens beslissingen nemen, en die zijn misschien niet altijd goed."

Die kus op de mond wil hij nu niet, dat is jammer, maar ook wel fijn.

Louis van Gaal

Daarna kreeg Van Gaal weer de lachers op zijn hand. "Hier zit er trouwens nog zo eentje naast mij: Memphis Depay.  Die was er ook bij toen bij Manchester en nu zoenen wij elkaar op de mond. Gaan we nu niet doen, hé?"


Depay kon zijn lach niet verbergen, maar wou de daad toch ook niet bij het woord voegen. "Zo gaat dat in het voetbal. Nu lachen jullie wel, maar ik heb ook Memphis toen gepasseerd, dat is niet leuk. Maar geloof mij mensen, een trainer doet dat nooit zonder een reden. Maar nu gaan we heel anders met elkaar om."


"Die kus op de mond wil hij nu niet, dat is jammer, maar ook wel fijn."


Het is trouwens niet de eerste kus van Van Gaal op dit WK. Eerder gaf hij op een persconferentie ook Dumfries al eens een zoen.

Gerelateerd: