Ga naar de inhoud

Louis van Gaal is kritisch na zege en geeft spelers dag vrij: "Ze worden beetje ziek van mij"

 za 3 december 2022 18:17

Nederland staat in de kwartfinales, zonder echt heel goed voetbal te brengen. Dat gaven ze na hun match tegen de Verenigde Staten ook zelf gewoon toe. Met bondscoach Louis van Gaal op kop. "In balbezit moet het veel beter, anders word je geen wereldkampioen." 

Echt uitgelaten was Louis van Gaal niet na de gewonnen achtste finale van Oranje. "Het kan nog wel beter, hoor", vertelde hij meteen.

 

"We hebben fantastische doelpunten gezien, dat wel. Bij die derde bedient de linkerwingback de rechterwingback, ongelooflijk. Dat is twee keer in deze wedstrijd gebeurd. Ons plan was om ruimte te creëren en dat is allemaal uitgekomen. De ene goal was nog mooier dan de andere."

 

"Maar in balbezit zijn we nog niet goed", kwam meteen de kritische noot. "Als de tegenstander de bal heeft, doen we alles goed. Maar we hebben te veel onnodig balverlies. Dat moet veel beter. Anders word je geen wereldkampioen. En dat willen we toch?"

 

"Maar de kwartfinale is ook al knap, vind ik."

 

"We hebben een dag langer rust en dat is belangrijk. Ik geef de spelers een dag vrij, ze hoeven mij niet te zien. En dat is goed, want ze worden een beetje ziek van mij."

In balbezit moet het veel beter. Anders word je geen wereldkampioen. En dat willen we toch?

Louis van Gaal

Ook verdediger Virgil van Dijk had dezelfde opmerkingen. "Het kon weer beter dan we hebben laten zien", zei hij. "We willen beter en het gaat ook altijd een stapje beter. We scoren twee fantastische goals."

 

Wat er dan beter kan? "In balbezit. Het is al beter, maar we zijn kritisch. Iedereen in Nederland is kritisch. We kunnen goed voetballen en dat willen we laten zien."

 

"We zitten in de kwartfinales. Nog maar drie keer winnen? Ja, dat klinkt heel simpel. We gaan nu herstellen en dan gaan we er vol voor."

Gerelateerd: