Ga naar de inhoud

POLL: Analist hekelt dansjes “respectloze” Brazilianen. Wat vindt u?

 di 6 december 2022 11:05

Carnaval in Qatar. Brazilië heeft zichzelf tot absolute topfavoriet gebombardeerd met een indrukwekkend vertoon tegen Zuid-Korea. Bij media van de grootste concurrenten is het ontzag groot: "Deze ploeg doet denken aan het allerbeste Brazilië." Al mochten voor één Ierse analist de dansjes wel achterwege blijven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Qualifio). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Onze twee digital creatives zijn Brazilië dankbaar. De ingestudeerde dansjes van de Gouden Kanaries gaan namelijk aan sneltempo viraal op sociale media.

 

Tien verschillende varianten hadden ze in de aanloop naar het WK ingestudeerd. Tijdens een van vier "optredens" gisteren deed zelfs bondscoach Tite mee. 

 

Carnaval in Qatar!

 

Al kon niet iedereen lachen met de show die de Brazilianen opvoerden. Bij het Engelse ITV toonde Roy Keane zich kritisch.

 

"Ik vind dit echt respectloos naar de tegenstander toe", klonk het bij de Ierse legende van Manchester United.

 

"Bij de eerste goal vind ik het prima, maar ze doen het keer op keer. Zelfs de bondscoach deed mee. Ik heb nog nooit zoveel dansjes gezien.  Dan wordt er gezegd dat het hun cultuur is, maar dit is niet goed."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Douchen na Brazilië

Wedden dat Neymar en co er eens goed mee lachen?

 

Voor hen staan de dansjes symbool voor de enorme spelvreugde die Brazilië momenteel uitstraalt. Ook de concurrentie keek gisteren met grote ogen naar het voetbal dat de Seleçao op de mat bracht.

 

Bij het Argentijnse La Nacion noemen ze hun grote rivaal nu "de absolute topfavoriet". "Ze verpletterden Zuid-Korea in 29 waanzinnige minuten met Neymar die de perfecte chaos creëerde."

In Nederland zag de NOS dat Brazilië "een voetbalshow opvoerde die een regelrechte ode aan Pelé was". Bij De Telegraaf bibberen ze nu al voor een potentiële halve finale: "Het is angstaanjagend voor komende tegenstanders dat de jonkies op hol geslagen lijken en het elftal nóg meer elan geven."

Wat moet Pele genoten hebben vanuit zijn ziekenhuisbed.

Het Spaanse Marca

Ook het Franse L'Equipe ziet het gele gevaar van overal komen: "Wanneer dit Brazilië ruimte vindt en begint te spelen, komt het gevaar met grote golven en van overal. Brazilië voerde een vuurwerkshow van 45 minuten op."

 

Bij het Spaanse Marca adviseren ze de Brazilianen al om een choreograaf aan te trekken: "Want 10 dansjes zullen zeker niet volstaan voor deze ploeg (Brazilië scoorde al 7 keer, red.)."

 

"Dit collectief herinnerde aan de beste Braziliaanse legende: van Romario, Zico, Ronaldo, Ronaldinho tot Pelé. Wat moet die laatste genoten hebben vanuit het ziekenhuisbed."

En met uitzondering van Roy Kaene deden ze dat eveneens in Engeland. De BBC zag Brazilië "het grootste statement van het WK neerzetten". "Brazilië was in die eerste helft poëzie in beweging. Het had iets van: "Hier zijn we, kan je ons stoppen?" Brazilië trekt in de best mogelijke vorm naar de laatste 8."


Tot slot willen we u ook de neerslag van The Guardian niet onthouden: "Brazilië legde vormen op de mat die nog geen naam hebben. Ze waren écht goed. Voetbal dat we al vele jaren niet meer van ze gezien hebben: computerspelvoetbal, zó filthy dat je erna een douche nodig hebt."

Gerelateerd: