Ga naar de inhoud

Neymar wil niet zweven na verwennerij tegen Zuid-Korea: "Onze gedachten zijn bij Pelé"

 ma 5 december 2022 22:52

Heeft het ene iets met het andere te maken? Brazilië liet in de eerste helft tegen Zuid-Korea zien waarom het de topfavoriet is. Met dank aan de teruggekeerde Neymar? De vedette, verkozen tot man van de match, liet zich niet verleiden tot boude uitspraken. 

Met een treffer vanop de strafschopstip had Neymar zijn aandeel in de 4-1 zege. Bovendien maakte hij zijn eerste goal op Qatarese bodem en werd zo pas de derde Braziliaan ooit die kon scoren op drie verschillende  WK's. 

 

Ronaldo en Pelé gingen hem voor. Die laatste ligt momenteel in het ziekenhuis en Neymar en co eerden de 82-jarige voetballegende na afloop met een spandoek.

 

"Het gaat niet goed met hem en onze gedachten zijn bij hem", legde Neymar uit. "Wij wensen hem het allerbeste toe en spelen voor hem. We hopen dat hij samen met ons tevreden kan zijn."

 

De grote droom van Neymar is de wereldtitel, zo herhaalde hij na het laatste fluitsignaal. "We dromen van de titel op dit WK. We hebben nog drie wedstrijden te gaan. We zijn heel goed voorbereid en mentaal helemaal gefocust."

 

Komende vrijdag wacht in de kwartfinale met vicewereldkampioen Kroatië de volgende tegenstander. 

"Hele nacht gehuild na mijn blessure"

Neymar miste 2 matchen door een enkelblessure en vertelde na zijn rentree dat hij in zak en as zat nadat hij was uitgevallen in de openingsmatch.

 

"Ik heb toen de hele nacht gehuild", gaf hij mee. "Ik vreesde het ergste."

 

"Ik geloofde heel hard in mezelf na een prima seizoensbegin bij PSG, maar die blessure was erg pijnlijk."

 

"Uiteindelijk is alles goedgekomen. Het was het waard om voortdurend met de medische staf te werken."

Gerelateerd: