Ga naar de inhoud

Wat een weelde! Tite laat met Weverton zijn 26e en laatste speler invallen

 ma 5 december 2022 22:01

De 1/8e finales tegen Zuid-Korea was niet meer dan een gezondheidswandeling voor Brazilië. Bondscoach Tite kon het zich 10 minuten voor tijd dan ook veroorloven om zijn doelman Alisson te wisselen voor 3e doelman Weverton. Hierdoor hebben alle 26 spelers van Brazilië na 4 matchen al minuten gemaakt.

Tite staat erom bekend zijn spelers zoveel mogelijk te betrekken. In de Copa America van vorig jaar liet hij in de drie groepsmatchen telkens een andere doelman opdraven: eerst Alisson, daarna Ederson en ten slotte ook Weverton.

Diezelfde drie doelmannen kwamen ook op dit WK al in actie. Omdat Tite zijn B-ploeg al in de wei had gestuurd voor de overbodige derde groepsmatch tegen Kameroen hadden alle veldspelers al hun shirtje nat mogen maken.

Bleef enkel nog over: Weverton. De geruststellende 4-1-voorsprong gaf Tite de kans om ook zijn derde doelman te laten debuteren op een WK.

Voor Weverton ongetwijfeld een hoogtepunt in zijn carrière, want op zijn 34e zit hij stilaan in de nadagen van zijn sportieve loopbaan. In 2016 was hij ook de vaste doelman toen Brazilië, met penalty's in de finale tegen Duitsland, olympisch goud won in eigen land.