Ga naar de inhoud

Neymar start tegen Zuid-Korea: "De wereldbeker staat op de achtergrond van zijn gsm"

 ma 5 december 2022 16:20

Vanavond mogen de Zuid-Koreanen proberen om een vervolg te breien aan hun WK-avontuur. Geen evidente opdracht als je weet dat de tegenstander grote favoriet Brazilië is. Ook Peter Vandenbempt en Nicolas De Brabander hebben in onze WK-podcast maar weinig geloof in een Koreaanse stunt. "Ik heb weinig gezien dat doet vermoeden dat ze nog iets kunnen betekenen."

Na een zege tegen Cristiano Ronaldo en co, kijkt Zuid-Korea vanavond in de ogen van het indrukwekkende Brazilië.

 

Al is het niet allemaal rozengeur en maneschijn bij de favorieten. Zo verloren ze op de slotspeeldag tegen Kameroen en kampen ze ook met heel wat blessures.

 

"Voor Gabriel Jesus zit het WK erop na een blessure en ook Alex Telles is niet helemaal fit", weet Nicolas De Brabander. "Omdat ook Alex Sandro niet helemaal speelklaar is, wordt Danilo op de linksachter verwacht. Militao speelt dan waarschijnlijk rechts."

 

"Anderzijds moet je ook gewoon vaststellen dat er kwaliteit genoeg is. Zeker als Neymar weer fit is. Hij voelt zich naar eigen zeggen weer goed en op de achtergrond van zijn gsm staat een wereldbeker. Dus zal hij willen starten."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

"De spoeling begint toch dun te worden", vindt ook Peter Vandenbempt. "Ik zie voor alle duidelijkheid geen problemen tegen Zuid-Korea. Ik kijk al verder. In het offensieve compartiment hebben ze bovendien nog wel veel sterke spelers."

 

"Richarlison zei zelfs dat ze zonder Neymar nog genoeg kwaliteit hebben. Geen idee of zoiets heiligschennis is in Brazilië."

Richarlison zei zelfs dat ze zonder Neymar nog genoeg kwaliteit hebben. Geen idee of zoiets heiligschennis is in Brazilië.

Peter Vandenbempt

Positieve noot voor de Zuid-Koreanen: hun sterkhouder in de defensie keert normaal gezien terug in de ploeg.

 

"Kim-Min-Jae van Napoli hebben ze nochtans niet echt gemist de voorbije wedstrijden", aldus De Brabander. "We mogen trouwens ook niet vergeten dat Zuid-Korea zich vooral heeft kunnen plaatsen omdat die 3e wedstrijd voor Portugal niet meer van belang was."

 

"Naast Son en Hwang (Wolverhampton Wanderers) heb ik weinig gezien dat doet vermoeden dat ze nog iets kunnen betekenen. De ploeg wordt toch vooral geroemd voor hun inzet en snelheid."

 

"Alisson speelde in de eerste twee wedstrijden van Brazilië en heeft geen enkele redding moeten verrichten", vult Vandenbempt nog aan. "Ik denk dan ook niet dat hij vanavond in de problemen zal komen."

 

Mis niets van Brazilië - Zuid-Korea, vanavond om 20 uur op één, in onze livestream en op VRTMAX.

Dankzij de overwinning tegen Portugal, krijgen de Zuid-Koreanen een duel met Brazilië.
Gerelateerd: