Ga naar de inhoud

Brazilië maakt zich zorgen om Neymar na enkelverstuiking, bondsdokter: "We moeten wachten"

Brazilië houdt zijn hart vast voor Neymar. De superster van de Selecao moest tien minuten voor tijd met een pijnlijke grimas naar de kant. Oorzaak was een harde tackle van Milenkovic waarbij de enkel van Neymar helemaal plooide. Het verdict: een verstuiking. Of er ernstige schade is, zal pas later duidelijk worden. Al verzekerde bondscoach Tite: "Neymar blijft spelen."

Neymar is wel wat schoppen en klappen gewend. Na 45 minuten was de Braziliaanse superster al de speler die de meeste fouten (5) incasseerde op het hele WK.

 

Ook in de tweede helft haalden de Serviërs geregeld het mes boven. En na een snoeiharde tackle van Milenkovic bleef Neymar net iets langer liggen dan normaal.

 

De Goddelijke Kanarie verbeet de pijn en ging door, maar moest tien minuten voor tijd toch de strijd staken. Met een bezorgde blik ging het nummer tien naar de kant, ook zijn ploegmaats keken verontrust.


Op foto's na afloop was te zien hoe de enkel van Neymar - duidelijk de pijn verbijtend op de bank, maar ook lachend met Paqueta - helemaal opgezwollen was.

 

De bondsdokter vertelde na afloop dat het om een enkelverstuiking gaat. Pas later - "tussen de 24 en 48 uur" zal er vastgesteld kunnen worden of de schade ernstig is. Bondscoach Tite verzekerde wel: "Geen zorgen, Neymar blijft spelen op dit WK. Daar mag je zeker van zijn."

 

Maandag speelt Brazilië tegen Zwitserland, vrijdag wacht Kameroen.

 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.