Richarlison scorende ster bij dominant Brazilië, dat bidt voor Neymar

  1. 7' - Geel - Strahinja Pavlovic
  1. 87' - Verv. Raphinha door Gabriel Martinelli
  2. 83' - Verv. Aleksandar Mitrovic door Nemanja Maksimovic
  3. 79' - Verv. Neymar door Antony
  4. 79' - Verv. Richarlison door Gabriel Jesus
  5. 76' - Verv. Vinícius Júnior door Rodrygo
  6. 75' - Verv. Lucas Paquetá door Fred
  7. 73' - Doelpunt - Richarlison (2 - 0)
  8. 66' - Verv. Filip Mladenovic door Dusan Vlahovic
  9. 65' - Verv. Saša Lukic door Darko Lazovic
  10. 64' - Geel - Saša Lukic
  11. 62' - Doelpunt - Richarlison (1 - 0)
  12. 57' - Verv. Andrija Živkovic door Nemanja Radonjic
  13. 57' - Verv. Nemanja Gudelj door Ivan Ilic
  14. 49' - Geel - Nemanja Gudelj
  62'goal Richarlison1 - 0
  73'goal Richarlison2 - 0

  De concurrentie is gewaarschuwd. Topfavoriet Brazilië heeft indruk gemaakt in zijn WK-opener tegen Servië. Toch duurde het ruim een uur voor de goddelijke aanvalslinie tot scoren kwam. Richarlison bevrijdde Brazilië én scoorde ook een wondermooie tweede treffer. Alleen: hoe ernstig is de enkelblessure waarmee superster Neymar naar de kant ging?

  Brazilië - Servië in een notendop:

  • Sleutelmoment: In de 73e minuut is het moment van Richarlison gekomen. De spits van Tottenham schudde een wereldgoal uit zijn sloffen. Met een halve omhaal poeierde hij het leer enig mooi in doel. 2-0 en wedstrijd gespeeld.
   
  • Man van de match: Diezelfde Richarlison zat niet geweldig goed in de match, maar stapte wel met twee doelpunten van het veld. In zijn laatste 7 interlands scoorde hij liefst 9 keer.
   
  • Opvallend: Ook vier jaar geleden troffen Brazilië en Servië elkaar in de groepsfase van het WK. In Rusland werd het ook 2-0, net zoals vanavond.
   
  • Pechvogel: Bij Brazilië houden ze toch hun hart vast voor hun nummer 10. Neymar, die heel wat klappen moest incasseren, moest vroegtijdig naar de kant met een enkelblessure.

  Sporza: FIFA WK voetbal 2022

  Herbekijk de volledige match tussen Brazilië en Servië (2-0)
  di 15 november 2022 145 min

  Vechten voor elke morzel grond voor de rust

  Engeland, Spanje, Frankrijk. Er waren al enkele topfavorieten die hun visitekaartje in Qatar hebben afgegeven. Vanavond kwam Brazilië daar nog bij. In de eerste helft was het wel knokken voor elke morzel grond tegen de strijdlustige Serviërs. Neymar slingerde een hoekschop bijna zelf in doel, later botste Vinicius op de Servische doelman Milinkovic Savic.


  Brazilië domineerde en het was wachten op de openingstreffer. Neymar, in goede doen, kon een foutje achteraan van de Serviërs bijna afstraffen. Nadien zag Alex Sandro een waanzinnig afstandsschot tegen de paal belanden. 


  Servië pufte en kreunde, maar hield nog wel lang stand. Totdat Vinicius kon afdrukken na een dribbel van Neymar. Richarlison was goed gevolgd om de 1-0 in de herneming binnen te tikken.

  Richarlison schudt vleugje magie uit zijn sloffen

  Het moeilijkste leek gedaan, want de Goddelijke Kanaries raakten stilaan op toerental. Richarlison deed die bijnaam van zijn nationale ploeg alle eer aan. Met een fraaie controle en halve omhaal bezorgde hij zijn ploeg een dubbele voorsprong. Ongetwijfeld hét doelpunt van de eerste ronde in Qatar. 


  Milinkovic Savic bevond zich plots in een waar schietkraam. De Servische doelman zag hoe Casemiro het leer nog enig mooi tegen de lat krulde en slaakte een zucht van opluchting bij het laatste fluitsignaal.


  Brazilië is uitstekend uit de startblokken geschoten en hijst zich naast Zwitserland op kop in groep G. Vooral over dat pareltje van Richarlison zal nog veel nagepraat worden.

  Bekijk de goals van Richarlison:

  Fase per fase

  1. einde, 21 uur 54. Einde. De wedstrijd zit erop en daar zijn ze bij Servië vooral erg blij mee. In de tweede helft gaven de Goddelijke Kanaries voetballes aan de troepen van Stojkovic. Richarlison scoorde twee keer, vooral die tweede was een pareltje. Brazilië is uitstekend uit de startblokken geschoten.  .
  2. tweede helft, minuut 98 match afgelopen
  3. tweede helft, minuut 91. 7' extra. Kan Servië nog iets verwezenlijken in de extra tijd? Ze krijgen alvast 7 minuten de tijd om iets te bekokstoven.  .
  4. tweede helft, minuut 88. Servië kreunt en puft, want daar is de volgende kans al. Rodrygo geeft veel krul aan zijn schot van ver. Het leer vliegt een metertje over. De Goddelijke Kanaries laten fraaie dingen zien op het veld. .
  5. tweede helft, minuut 88. 3 uitstekende Braziliaanse kansen na elkaar.

   3 uitstekende Braziliaanse kansen na elkaar

  6. tweede helft, minuut 87. Vervanging bij Brazilië, Gabriel Martinelli erin, Raphinha eruit
  7. Parade Milinkovic Savic. Servië heeft het knap lastig met al dat aanvallend geweld van de Goddelijke Kanaries. Fred is de volgende die zijn kans waagt, maar de doelman staat pal.  . tweede helft, minuut 84.
  8. tweede helft, minuut 83. Vervanging bij Servië, Nemanja Maksimovic erin, Aleksandar Mitrovic eruit
  9. tweede helft, minuut 82.
  10. tweede helft, minuut 82. Casemiro trapt op de lat! Bijna was de 3-0 een feit. Brazilië komt helemaal op toerental en is dicht bij de volgende treffer. Casemiro krult het leer bijzonder fraai op doel en treft de lat.  .
  11. tweede helft, minuut 81. Ook de wedstrijd van Neymar zit er dus op. Tite wil geen risico's nemen en brengt Antony in het veld.  .
  12. tweede helft, minuut 80.
  13. tweede helft, minuut 79. Vervanging bij Brazilië, Antony erin, Neymar eruit
  14. tweede helft, minuut 79. Vervanging bij Brazilië, Gabriel Jesus erin, Richarlison eruit
  15. tweede helft, minuut 79. Thiago Silva bekommert zich even om Neymar die op de grasmat is gaan zitten. Toch geen blessure voor de nummer 10 van de Brazilianen? Gabriel Jesus komt er alvast in voor Richarlison. .
  16. tweede helft, minuut 78. Wat een goal! Richarlison scoort met knappe omhaal de 2-0.

   Wat een goal! Richarlison scoort met knappe omhaal de 2-0

  17. tweede helft, minuut 76. Vervanging bij Brazilië, Rodrygo erin, Vinícius Júnior eruit
  18. tweede helft, minuut 75. Vervanging bij Brazilië, Fred erin, Lucas Paquetá eruit
  19. tweede helft, minuut 74. Heerlijke goal van Richarlison! Wauw, Richarlison! Wat een schitterend doelpunt van de aanvaller van Tottenham. Vinicius brengt het leer voor doel. Daar controleert Richarlison de bal om het dan heerlijk af te maken met een halve omhaal. .