Ga naar de inhoud

WK-podcast: "Fenomenaal hoe Bellingham de Engelsen op sleeptouw neemt"

We hebben een nieuwe kwartfinale. Frankrijk (en Mbappe) klopte Polen en ook Engeland ging al bij al makkelijk voorbij Afrikaans kampioen Senegal. Peter Vandenbempt en Nicolas De Brabander bespreken in onze WK-podcast beide prestaties en hebben oog voor jong talent.

"Engeland had het in de eerste helft niet altijd makkelijk met Senegal, maar uiteindelijk beslissen ze de wedstrijd wel met een paar echte klasseflitsen", vat Nicolas De Brabander de prestatie van de Engelsen samen.


"Als je dan kan freewheelen in de tweede helft, dan heb je het gewoon goed gedaan."


"Volgens mij is dat toch ook het gameplan van Southgate", vult Peter Vandenbempt aan. "Hij heeft lak aan al die commentaren die er komen over het beperkte aanvallende spel."


"Engeland heeft natuurlijk veel klasse en het t is toch ook het toernooi van de jonge spelers. Dan kijk ik bij de Engelsen toch naar Jude Bellingham die gisteren weer geweldig was."


"De manier waarop Bellingham dit Engeland op sleeptouw neemt met zijn kracht, talent en klasse is adembenemend."

Bellingham heeft het allemaal. Het is fantasisch om hem bezig te zien.

Nicolas De Brabander

"Hij heeft het allemaal", beaamt De Brabander. "Het is fantastisch om hem bezig te zien. Hij is sterk, technisch en kan scoren."

 

"Op het EK vorig jaar mocht hij voor mij ook al meer spelen. Hij kwam in de finale niet van de bank."

 

"Ik herinner me nog toen hij op zijn 17e Birmingham verliet en dat de ploeg zijn rugnummer 22 nooit meer wilde gebruiken. Ik vond dat toen belachelijk, maar nu schaam ik me voor die gedachte.

 

"Ik zou als shirtverzamelaar dat truitje van Birmingham met nummer 22 wel willen." 

De Tribune

Frankrijk-Engeland, wat een kwartfinale! Peter Vandenbempt en Nicolas De Brabander zien een fenomenale 19-jarige op het middenveld van de Engelsen, vinden een nieuwe olympische discipline uit voor Mbappé en Walker en fantaseren over een toekomst als metrobestuurder.
28 min