Ga naar de inhoud

Kim Meylemans zet eerste stapjes in revalidatie: "Wel nog een lange weg te gaan"

 di 6 december 2022 18:34
Kim Meylemans zet de eerste stapjes in haar revalidatie.

Met ruim 120 km/u over het ijs glijden, dat zit er nog niet meteen in voor Kim Meylemans. Maar de skeletoni kan wel weer haar eerste (voorzichtige) stapjes nemen na haar zware crash in Whistler.

Een gebroken linkerenkel, een hersenschudding en een stukje afgebroken van haar rechterenkel. Dat was 5 weken geleden het zware verdict voor Kim Meylemans na haar zware crash in Whistler (Canada).

 

In plaats van eind november op haar skeletonslee te liggen bij de start van het nieuwe Wereldbekerseizoen, lag Meylemans in een ziekenhuisbed. 

 

Toch kan de skeletoni ondertussen voorzichtig vooruitblikken naar het terugkeer. Ze is verlost van haar enkelbrace en kon ook al haar eerste stapjes zetten. "Ik kan weer stappen", schrijft Meylemans op Instagram.

 

"Ik heb groen licht gekregen om aan de volgende fase te beginnen. De "verlost van mijn brace en eindelijk in staat om dingen te doen"-fase."

 

"Ik had nooit gedacht dat ik het zo appreciëren om opnieuw in staat te zijn om kleine stapjes te zetten. Ik heb nog een lange weg te gaan, maar ik ben heel dankbaar dat mijn team me zo snel hier kreeg (en mijn genen die zo snel botten kunnen genezen)."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: