Ga naar de inhoud

BEKIJK: Van der Poel "bezeert knie en schouder" bij val in Boom, maar start wel in Antwerpen

 za 3 december 2022 16:34
" "
Mathieu van der Poel draait op kop iets te snel in de bocht, hij valt pijnlijk op zijn linkerknie.

Mathieu van der Poel heeft niet kunnen meestrijden voor de zege in Boom. Al in het begin van de tweede ronde ging hij in een bocht onderuit op de kasseitjes. De Nederlander heeft zich "flink bezeerd", maar de cross in Antwerpen komt niet in gevaar.

Snelle val op kasseitjes

Na een eerste passage aan de streep draaide Van der Poel met Pidcock in zijn wiel een bocht met kasseien in. Hij ging er iets te snel door, waardoor hij ten val kwam. Hij brak die val met zijn linkerknie.

Ook Pidcock ging erbij liggen, maar de wereldkampioen kon meteen voort. Van der Poel niet. Hij schudde met zijn hoofd en voelde aan zijn knie. Ook zijn schoen was kapot. Na een tijdje kroop hij mankend weer op de fiets. Richting exit dachten we, maar Van der Poel bleef toch nog langzaam op het parcours fietsen.

Hij verzeilde met de nodige grimassen helemaal achteraan, maar vond het blijkbaar toch beter om in koers te blijven. Dat is beter voor de doorbloeding van zijn knie richting herstel.

Het hoefde niet om door te rijden, maar dat is vaak wel beter na een valpartij.

Mathieu van der Poel

"Ik was aan het roepen naar de materiaalpost en was even niet genoeg gefocust voor die bocht", vertelde Van der Poel. "Ik heb me redelijk bezeerd aan mijn schouder en knie."

 

Toch werden de rondetijden van Van der Poel beter naarmate de koers vorderde. Op een gegeven moment reed hij zelfs sneller dan leider Tom Pidcock.

 

"Dat verbaasde me ook een beetje", aldus de Nederlander. "Ik was gewoon uit aan het rijden om niet stijf te worden en wat crossritme op te doen."

 

"Vooral in de eerste twee ronden had ik pijn aan mijn schouder en knie, maar op het einde ging het al wat beter."

 

"Het hoefde niet om door te rijden, maar dat is vaak wel beter na een valpartij. In het begin ging het echt niet, daarna lukte het beter. Maar ik heb mijn ritme niet echt gevonden."

 

Van de Grote Drie dan maar twee renners aan de start morgen in Antwerpen? Van der Poel stelde gerust: hij zal morgen strijden tegen Wout van Aert en Tom Pidcock.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: