Ga naar de inhoud

Laurens Sweeck acht zichzelf niet kansloos tegen Grote Drie: "Misschien is de kloof verkleind"

 vr 2 december 2022 15:28
Laurens Sweeck wil ik winnen als de grote kleppers meedoen.
Laurens Sweeck wil ik winnen als de grote kleppers meedoen.

In Antwerpen krijgen we zondag voor het eerst dit seizoen Tom Pidcock, Wout van Aert en Mathieu van der Poel (de Grote Drie) samen aan de start. "De kans om te winnen wordt natuurlijk kleiner door hun aanwezigheid", beseft Laurens Sweeck (Crelan-Fristads). "Maar ik voel me klaar om hen weerstand te bieden."

"Mathieu van der Poel, Wout van Aert en Tom Pidcock zijn concurrenten als een ander."

 

Laurens Sweeck was een van de dominante figuren in de eerste crossmaanden. De intrede van Pidcock, Van der Poel en Van Aert verandert niets aan zijn mindset.

 

"Ik zal ook de komende crossen starten met het doel om te winnen. Als die mannen meedoen, wordt de kans op winst natuurlijk kleiner."

 

"Maar ik zou ook niet zeggen dat ik kansloos ben. In een cross kan van alles gebeuren. De vorm van de dag is ook bepalend."

Grote Drie of niet, ik blijf crossen met het doel om te winnen

Laurens Sweeck

In Hulst kwam Sweeck vorig weekend 15 seconden na Van der Poel over de streep. Tankt Sweeck daar vertrouwen uit?

 

"Mathieu was toch al meteen indrukwekkend. Vrij snel reed hij ons op een halve minuut achterstand, maar daarna maakte hij wel nog wat fouten."

 

Sweeck verwacht dat ook Van Aert - ondanks een verstoorde voorbereiding  - meteen zijn rol zal spelen in Antwerpen.

 

"Als Wout er niet klaar voor zou zijn, zou hij niet aan de start staan. Ik verwacht dat hij al redelijk goed voor de dag zal komen en cross voor cross zal groeien."

"Misschien in beste periode van mijn leven"

Misschien is Sweeck meer dan ooit klaar om de strijd aan te gaan met de Grote Drie.

 

In alle 14 crossen waarin hij dit seizoen aan de start kwam, eindigde Sweeck in de top vier. 4 keer stond hij op het hoogste schavotje.

 

"Of ik in de vorm van mijn leven ben? Ze zeggen altijd dat je op je 28e of 29e op de top van je kunnen bent. Dus misschien zit ik nu wel in de beste periode van mijn carrière", zegt Sweeck.

 

"Maar er zijn nog renners die al het hele seizoen constant presteren. Lars van der Haar, bijvoorbeeld, stond al 15 keer op het podium."

 

"Misschien is de kloof met Van der Poel en Van Aert verkleind. Ik voel me in elk geval klaar om weerstand te bieden."

Gerelateerd: