Ga naar de inhoud

Filip Joos als tolk van Louis van Gaal?: "Heb hem een brief gestuurd en me aangeboden"

 wo 30 november 2022 14:24

Krijgen we vanavond een kersverse WK-stunt? Saudi-Arabië kan zich namelijk plaatsen voor de volgende ronde als het wint van Mexico. In de WK-tribune wordt er voorbeschouwd én teruggeblikt, want wat was er gebeurd als Louis van Gaal had geantwoord op de brief van een jonge Filip Joos?

Na de zege tegen Argentinië volgde de ontnuchtering tegen Polen. Saudi-Arabië kan zich vanavond nog steeds plaatsen als het een goed resultaat haalt tegen een matig Mexico. 

 

"Ik zie heel veel vraagtekens bij Mexico", vertelt Aster, die de match vanavond van commentaar voorziet. "Het kan enkel een goeie match worden als Saudi-Arabië zichzelf nog eens kan overstijgen."

 

En als bondscoach Hervé Renard - net zoals tegen Argentinië - nog eens uitpakt met een hele goeie speech (met vertaling)?

 

"Die speeches van Renard zijn echt grappig", zegt Aster. "Er staan dus twee mensen op je te schreeuwen. De bondscoach én zijn Arabische tolk."

Het geheim van die speech van Renard was toch dat hij daar op zijn leeftijd nog kan staan met een hemd dat open is tot aan zijn navel. 

Filip Joos

Het doet Filip Joos denken aan een periode toen hij pas was afgestudeerd en wel zin had in een job als tolk.

 

"Toen ik was afgestudeerd heb ik een brief gestuurd naar Louis van Gaal", vertelt Filip. "Het grote gerucht was toen dat hij naar Inter ging trekken en ik heb me toen persoonlijk aangeboden om zijn tolk te worden."

 

"Van Gaal zal ongetwijfeld al na één week Italiaans gesproken hebben, net zoals hij Engels spreekt na 99 jaar, maar ik zag mezelf daar toch even staan als die tolk."

 

"Bovendien noemen ze die job 'fluistertolken', maar bij Saudi-Arabië was dat toch eerder schreeuwtolken."

 

"Het geheim van die speech van Renard was toch dat hij daar op zijn leeftijd nog kan staan met een hemd dat open is tot aan zijn navel. Dat dwingt respect af."

 

"Hij coacht ook positief, vind ik. In die speech haalt hij er bijvoorbeeld één speler uit die het wel goed deed. Dat is wat zo'n speech geloofwaardig maakt."

Kijk hier naar de speech die de comeback tegen Argentinië inluidde

Gerelateerd: