Mexico klopt op deur van de kwalificatie, maar maakt één goal te weinig tegen Saudi-Arabië

  1. 37' - Verv. Ali Al-Boleahi door Riyadh Sharahili
  2. 34' - Geel - Ali Al-Hassan
  3. 28' - Geel - Saleh Al-Shehri
  4. 16' - Geel - Edson Álvarez
  1. 90+7' - Geel - Hattan Bahebri
  2. 90+5' - Doelpunt - Salem Al-Dawsari (1 - 2)
  3. 90+1' - Geel - Abdulelah Al-Amri
  4. 88' - Verv. Sultan Al-Ghanam door Hattan Bahebri
  5. 86' - Verv. Jorge Sánchez door Kevin Álvarez
  6. 86' - Verv. Edson Álvarez door Rogelio Funes Mori
  7. 81' - Geel - Abdullah Madu
  8. 77' - Verv. Henry Martín door Raúl Jiménez
  9. 77' - Verv. Orbelín Pineda door Carlos Rodríguez
  10. 62' - Verv. Saleh Al-Shehri door Abdulrahman Al-Aboud
  11. 52' - Doelpunt vrije trap - Luis Chávez (0 - 2)
  12. 52' - Geel - Hassan Al-Tambakti
  13. 47' - Doelpunt - Henry Martín (0 - 1)
  47'goalHenry Martín0 - 1
  52'free kick goalLuis Chávez0 - 2
  90+5'goalSalem Al-Dawsari1 - 2

  Voor het eerst in 8 opeenvolgende WK's is Mexico er niet in geslaagd om de groepsfase te overleven. Ondanks een zege tegen Saudi-Arabië was het spannend tot de laatste seconden. Mexico had een derde goal nodig om over Polen te springen dankzij meer gemaakte doelpunten in de groep, maar dat lukte niet.

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.

  Saudi-Arabië - Mexico in een notendop:

  • Sleutelmoment: Kans op kans op kans voor Mexico in de tweede helft, maar de bevrijdende derde goal, de goal van de kwalificatie blijft uit. Wie de kansen laat liggen krijgt vaak het deksel op de neus en ook Mexico ontsnapt niet aan die oude voetbalwet. In de 5e van 7 minuten extra tijd schiet Al-Dawsari het laatste sprankeltje hoop bij Mexico aan flarden.
  • Man van de match: Luis Chavez bracht Mexico niet alleen tot op één goal van de 1/8e finales, hij deed het ook nog eens op een wondermooie manier. Zijn heerlijke vrije trap in de kruising eist nu al zijn plekje op bij de mooiste doelpunten op dit WK. Een WK waar sowieso amper gescoord wordt op vrije trappen. 
  • Opvallend: Tot de 2-1 van Saudi-Arabië moesten de fairplaypunten Polen en Mexico uit elkaar halen in de stand: Mexico verzamelde 7 gele kaarten, Polen 5.
  • Statistiek: Voor het eerst sinds 1990 is Mexico niet van de partij in de 1/8e finales van een WK. Bij de vorige 7 deelnames sneuvelden de Mexicanen ook in die fase van het toernooi. 

  Sporza: FIFA WK voetbal 2022

  Herbekijk de volledige match tussen Saudi-Arabië - Mexico (1-2)
  wo 30 november 2022 128 min

  Al-Owais houdt Mexico van vroege goal

  Zowel bij Saudi-Arabië als bij Mexico spatte de passie ervan af bij de volksliederen en dat bleek een voorproefje voor een zinderende beginfase. De klok gaf nog geen drie minuten aan toen Mexico al bijna scoorde. Vega werd alleen voor Al-Owais gebracht, maar de prima uitgekomen doelman kon de 0-1 voorkomen. 

  Het gaf de kolkende sfeer in het Lusail-stadion nog een extra zetje. Mexico gedijde het best in die omstandigheden en trok het laken naar zich toe. Een alerte Al-Owais haalde met anticiperend spel meer dan eens de angel uit een gevaarlijke Mexicaanse aanval. Saudi-Arabië liet zich ook niet onbetuigd, een vrije trap van Kanno ging nipt over.

  Het meeste gevaar bleef wel van Mexico komen. Pineda drong het felste aan, maar het zat hem niet mee. Al-Owais ging goed plat op zijn lage schuiver, Al-Ghanam blokte zonder het te beseffen zijn kopbal af en een derde poging ging nipt naast.

  Mexico betaalt hoge prijs voor gemiste kansen

  Ook in de tweede helft duwde Mexico van bij de start het gaspedaal in, Al-Owais moest meteen zijn kunnen tonen op een verre knal van Chavez. Kort daarna sijpelde het bericht binnen dat Argentinië op voorsprong stond tegen Polen. Het sein voor Mexico om ook zelf te scoren. Montes verlengde een hoekschop tot bij Martin en die trof van dichtbij raak.

  De schande van een doelpuntenloos WK was vermeden voor de Mexicanen, maar ze wilden meer. Amper vijf minuten na de openingsgoal maakte Chavez er met een wondermooie vrije trap 0-2 van. Plots had Mexico niet alleen evenveel punten als Polen, het was ook nog maar één goal verwijderd van een gelijk doelsaldo.

  Een treffer van Lozano werd terecht afgekeurd voor buitenspel, maar Argentinië stak de Mexicanen een handje toe met een tweede goal tegen Polen. Het fairplayklassement ofwel het aantal gele kaarten besliste nu wie mee met de Argentijnen naar de 1/8e finales mocht en daar had Polen de beste kaarten.

  Mexico zette alles op alles en blies een machteloos Saudi-Arabië omver in de jacht op de bevrijdende derde goal. Martin kreeg een uitgelezen kans, maar zijn volley ging over. Al-Owais stond dan weer pal op alweer een prima vrije trap van Chavez. 

  Mexico bleef morsen met de kansen, ook Pineda en Antuna weigerden het af te maken. Zelfs een late tegengoal van Saudi-Arabië veranderde weinig.

   

  Met een derde goal was Mexico door dankzij een beter doelsaldo dan Polen, maar er was te weinig tijd voor een bevrijdende derde Mexicaanse treffer.

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.
  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.
  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 99. Einde. Wat een ontgoocheling voor Mexico. Het gooide alles in de strijd in een razend spannende ontknoping in Groep C, maar grijpt finaal nipt naast een ticket voor de 1/8e finales. Mexico kwam dankzij treffers van Martin en Chavez op een gelijk doelsaldo met Polen, dat met 0-2 onderuit ging tegen Argentinië. Maar in de jacht op de bevrijdende derde goal slikte Mexico nog een dodelijke tegentreffer van Al-Dawsari.  .
  2. tweede helft, minuut 98 match afgelopen
  3. Gele kaart voor Hattan Bahebri van Saudi-Arabië tijdens tweede helft, minuut 97
  4. tweede helft, minuut 95. Al-Dawsari krijgt te veel ruimte en maakt het koelbloedig af: 1-2!

   Al-Dawsari krijgt te veel ruimte en maakt het koelbloedig af: 1-2!

  5. tweede helft, minuut 95. Al-Dawsari stuurt Mexico naar huis! Aiaiai, het is voorbij voor Mexico. Al-Dawsari krijgt te veel ruimte en maakt het na een één-twee met Bahebri koelbloedig af. Polen is nu zeker, het stoot door met een beter doelsaldo dan Mexico. .
  6. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 95 door Salem Al-Dawsari van Saudi-Arabië. 1, 2.
  7. tweede helft, minuut 94. Nog drie minuten te gaan voor Mexico. Polen-Argentinië is intussen afgelopen. Het is daar bij 0-2 gebleven. .
  8. tweede helft, minuut 92. Lozano krijgt de bal voorbij de muur, maar niet voorbij Al-Owais.

   Lozano krijgt de bal voorbij de muur, maar niet voorbij Al-Owais

  9. tweede helft, minuut 91. Al-Amri trekt Funes Mori onderuit en pakt daar nog een gele kaart voor. Mexico krijgt dan weer een nieuwe kans op een vrije trap. Lozano krijgt de bal voorbij de muur, maar niet voorbij Al-Owais.  .
  10. Gele kaart voor Abdulelah Al-Amri van Saudi-Arabië tijdens tweede helft, minuut 91
  11. tweede helft, minuut 91. 7 minuten extra. Mexico krijgt nog ruim 7 minuten om een derde keer te scoren. Krijgen ze het nog voor elkaar? .
  12. tweede helft, minuut 90. Madu moeten even bekomen nadat hij een hard schot tegen zijn borst gekregen had. Het spel ligt stil, Saudi-Arabië kan even bekomen. Maar ref Oliver wijst ook meteen naar zijn polshorloge. Er komt straks dus zeker nog wat bij. .
  13. tweede helft, minuut 88. Antuna laat de Mexicanen juichen, maar is duidelijk vertrokken vanuit buitenspel.

   Antuna laat de Mexicanen juichen, maar is duidelijk vertrokken vanuit buitenspel

  14. tweede helft, minuut 88. Vervanging bij Saudi-Arabië, Hattan Bahebri erin, Sultan Al-Ghanam eruit
  15. tweede helft, minuut 87. 0-3 opnieuw afgekeurd! Antuna laat de Mexicanen juichen, maar hij is duidelijk vertrokken vanuit buitenspel en wordt terecht afgevlagd. Geen 0-3 dus, Polen ontsnapt. .
  16. tweede helft, minuut 86. Vervanging bij Mexico, Kevin Álvarez erin, Jorge Sánchez eruit
  17. tweede helft, minuut 86. Vervanging bij Mexico, Rogelio Funes Mori erin, Edson Álvarez eruit
  18. tweede helft, minuut 85. Argentinië en Polen virtueel geplaatst. Bij de huidige tussenstanden komt het dus op gele kaarten aan. Dan trekt Mexico voorlopig aan het kortste eind en stoot Polen dus door. Maar er kan nog veel veranderen in de slotminuten. .
  19. tweede helft, minuut 83. Chavez in de muur. Chavez neemt de vrije trap voor zijn rekening, maar hij knalt de bal recht in de muur. Weer een kans weg voor de Mexicanen, de tijd begint stilaan wel te dringen. .
  20. Gele kaart voor Abdullah Madu van Saudi-Arabië tijdens tweede helft, minuut 81