Ga naar de inhoud

BEKIJK: Saudische vreugde, commentator gaat helemaal los en koning kondigt feestdag af

Over 100 jaar spreken ze in Saudi-Arabië nog over de match tegen Argentinië. De lokale commentator van beIN Sports ging alvast door het dolle heen na de winnende treffer, maar ook in het land zelf is er een feestje aan de gang vertelt Belg ter plekke Jelle Van Camp.

"Toeterende wagens en wapperende vlaggen"

Extra fijn voor alle Saudische burgers: koning Salman kondigde na de zege meteen een nationale feestdag af. Morgen krijgt iedereen in het land vrij.

 

Jelle Van Camp, voormalig technisch directeur bij de jeugd van STVV en nu aan het werk bij een voetbalacademie in Saudi-Arabië volgde de match in het fanpark. 

 

"Deze wedstrijd stond al heel lang aangestipt in de agenda en niemand had natuurlijk durven dromen dat ze deze partij gingen winnnen", aldus Van Camp. 

 

"Ook na de wedstrijd blijft de sfeer trouwens goed. De drukke winkelstraat wordt gedomineerd door toeterende wagens en wapperende vlaggen van Saudi-Arabië. Het is gezellig druk."

 

"Het nieuws van de vrije dag is hier ook erg goed onthaald natuurlijk! Dat zal ook wel één van de redenen zijn waarom het hier nog zo druk is op straat."

 

 

Feestvreugde in Saudi-Arabië (foto: Jelle Van Camp)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.