Ga naar de inhoud

WK-podcast: “De Kroaten hebben nog nachtmerries over Romelu Lukaku”

De Rode Duivels krijgen vandaag een laatste kans om hun verblijf in Qatar nog wat te verlengen. Kunnen ze winnen van Kroatië en doorstoten naar de volgende ronde? In de WK-tribune wikken en wegen Tom Boudeweel en Eddy Demarez de kansen van de Belgen.

Afgaande op vormpeil, statistieken en buikgevoel lijken de Belgen maar weinig kans te hebben deze middag tegen Kroatië. Waar kunnen we ons dan aan optrekken?

 

Romelu Lukaku. 

 

"Hij heeft misschien geen ritme, maar ik kan me toch voorstellen dat de Kroaten een beetje bang zullen zijn", denkt Eddy Demarez. 

 

"Iedereen zal zich nog wel die wedstrijd herinneren in 2013, toen we met 1-2 zijn gaan winnen van Kroatië en Lukaku het bijna op zijn eentje heeft geklaard. Het begin van de Gouden Generatie. Dat zal ook nog wel ergens in hun achterhoofden zitten."

Wat velen bij ons blijkbaar niet meer hebben, heeft hij nog steeds: drive en een winnaarsmentaliteit.

Eddy Demarez

Voorlopig bleef Martinez heel voorzichtig en onduidelijk over de fitheid van Lukaku. Zullen we hem meteen aan de aftrap zien?

 

"Ik denk dat hij gaat gokken op Lukaku van bij de start", zegt Tom Boudeweel. "Als je hem inbrengt en hij valt uit dan ben je twee spelers kwijt."

"Ik vind trouwens ook niet dat Lukaku enorm veel ritme nodig heeft om invloed te hebben op een wedstrijd", zegt Demarez. "Wat velen bij ons blijkbaar niet meer hebben, heeft hij nog steeds: drive en een winnaarsmentaliteit."

 

"Dat kan hij dus ook overbrengen op de groep én op De Bruyne. Daar heeft hij meer invloed op dan eender wie in de ploeg."

 

"Wat nu echt blijkt is dat Lukaku de leider is van deze ploeg, zelfs als hij geblesseerd op de bank zit", vult Boudeweel aan. "Hij spreekt de groep toe en is een bindmiddel. Nog niet zo lang geleden twijfelde hij nog over zijn toekomst bij de Duivels, dus dat vind ik wel een enorme evolutie."

De Tribune

De laatste kans. België speelt voor zijn vel tegen Kroatië. Tom Boudeweel en Eddy Demarez weten dat de Kroaten het nog in de broek doen bij de gedachte aan Lukaku, dat de Deense teleurstelling de coach niet verweten mag worden en dat Canada Marokko kan intomen op basis van hun eergevoel.
24 min