Ga naar de inhoud
FIFA Wereldkampioenschap
speeldag 3

FIFA Wereldkampioenschap klassement

ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Marokko
7
3
2
0
1
4
1
2
Kroatië
5
3
1
0
2
4
1
3
België
4
3
1
1
1
1
2
4
Canada
0
3
0
3
0
2
7
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Marokko
0
0
0
0
0
0
0
2
Kroatië
0
0
0
0
0
0
0
3
België
0
0
0
0
0
0
0
4
Canada
0
0
0
0
0
0
0
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Marokko
0
0
0
0
0
0
0
2
Kroatië
0
0
0
0
0
0
0
3
België
0
0
0
0
0
0
0
4
Canada
0
0
0
0
0
0
0

Thibaut Courtois en Eden Hazard wuiven relletje weg: "Er is niet gevochten met Jan Vertonghen"

 di 29 november 2022 14:15

Op de persconferentie van de Rode Duivels kwamen Thibaut Courtois en aanvoerder Eden Hazard tekst en uitleg geven over de heisa, het groepsgesprek en de tactiek. "Jan Vertonghen en ik komen nog altijd even goed overeen als vroeger", zei Eden Hazard.

Is er ambras in de klas of niet bij de Rode Duivels? Dat was de grote vraag waar de verzamelde pers vandaag een antwoord wou op krijgen.


Jan Vertonghen en Eden Hazard zouden neus aan neus gestaan hebben na het duel met Marokko, beweerde de Franse sportkrant L'Equipe.

 

"Ik heb altijd al goed overeengekomen met Jan Vertonghen en dat is nog altijd zo. We hebben niet gevochten. Jan is groter dan ik", lachte Hazard het relletje weg.

 

Ook Thibaut Courtois wuifde alle geruchten weg. "Er zijn geen problemen in de groep."

 

"Het probleem is dat er op sociale media en in kranten tegenwoordig veel leugens worden verspreid. Mensen nemen dat voor waar aan en dat is de grote fout."

Ik zeg wel vaker dingen als grap. Dat de verdediging te traag zou zijn, was ook zo'n moment

Eden Hazard

Maar wat dan met de uitspraken van bepaalde spelers?

 

Kevin De Bruyne zei off the record in een interview dat de Rode Duivels te oud zijn om wereldkampioen te worden.

 

"Ik heb daarover gesproken met Kevin", zegt Hazard. "Als je een interview geeft, zeg je off the record dingen om te lachen. Dat was toen ook het geval. Al heeft Kevin wel gelijk als hij zegt dat we ouder zijn geworden dan 4 jaar geleden."

 

Ook Courtois counterde: "Ik haal graag Real Madrid aan als voorbeeld. Benzema is een van de oudste winnaars van de Ballon d'Or. Modric is 37, maar loopt alsof hij 20 is. En kijk naar Ronaldo en Messi. Leeftijd is niet zo belangrijk."

 

Wat met de uitspraak van Hazard zelf, die zei dat de verdedigers te traag zijn? "Ik zeg wel vaker dingen die als grap bedoeld zijn. Dat over de te trage verdediging was ook zo'n moment. Dat weten mijn ploegmakkers al."

Over het groepsgesprek:

 

  • Eden Hazard: "We hebben goede en minder goede dingen gezegd. We hebben ook gezegd dat er nog 1 groepsmatch is en dat we die absoluut willen winnen."

  • Thibaut Courtois: "Iedereen heeft open en bloot zijn mening gegeven. Als een van de ervaren spelers heb ik ook iets gezegd. Maar de inhoud van dat gesprek blijft privé."

Over de tactiek tegen Kroatië:

  • Thibaut Courtois: "De wil en de strijdlust om te winnen zijn heel belangrijk. Tactisch was het niet slecht tegen Marokko, maar we hebben te weinig kansen gecreëerd in de eerste 2 matchen."

    "De trainer heeft verschillende plannen klaar voor het duel met Kroatië. Het is aan ons om die donderdag juist uit te voeren. Als dat lukt, ben ik ervan overtuigd dat we zullen winnen tegen Kroatië."

    "Het belangrijkste is dat we donderdag met 23 strijders (Courtois bedoelt wellicht 26, red.) zullen klaarstaan na wat er gisteren gezegd is. Alleen zo geraken we vooruit."
Gerelateerd: