Duivels LIVE - Groepswandeling achter de rug, Defour schat kansen "50/50" in

  Lukaku, Hazard en De Bruyne op training.

  De Rode Duivels krijgen vandaag nog één dag om zich klaar te stomen voor de allesbeslissende wedstrijd tegen Kroatië. Vandaag verschenen Timothy Castagne en de bondscoach voor de microfoon. Volg hier het belangrijkste Duivels-nieuws.

  Rode Duivels op het WK

  spinner
  1. 11 uur 06. De Rode Duivels tijdens hun traditionele wandeling voor de match.

   De Rode Duivels tijdens hun traditionele wandeling voor de match

  2. 10 uur 53. Steven Defour gelooft nog in de kansen van de Duivels. "Ik schat de kansen 50/50 in voor deze middag", vertelt Steven Defour bij Radio 1. "We mogen Kroatië niet onderschatten, maar de Belgen moeten kwalitatief zeker niet onderdoen." .
  3. 10 uur 46. Ik twijfel of Romelu vandaag 90 minuten aankan, maar je moet hem wel echt gebruiken als het kan. Steven Defour op Radio 1.
  4. 01-12-2022.
  5. 22 uur 30. Wouter De Smet in het spoor van de Rode Duivels: "We staan er alleen voor".

   Wouter De Smet in het spoor van de Rode Duivels: "We staan er alleen voor"

  6. 16 uur 01. Van Gucht en Snelders kiezen hun basiself voor Kroatië.

   Van Gucht en Snelders kiezen hun basiself voor Kroatië

  7. 15 uur 54. Kevin De Bruyne, Eden Hazard en Romelu Lukaku waren er allemaal bij in het eerste kwartiertje. Maar echt veel conclusies kan je daar niet uit trekken. Ruben Van Gucht.
  8. 15 uur 33. De Bruyne en Eden Hazard trainen met de groep.

   De Bruyne en Eden Hazard trainen met de groep

  9. 12 uur 49. Wat moet u onthouden van de persconferentie? Ook Timothy Castagne was formeel over de gebeurtenissen na de wedstrijd tegen Marokko. "Er is niks speciaals gebeurd in de kleedkamer. Het groepsgesprek dat volgde, was ook geen crisisvergadering . Wel een belangrijk moment voor de groep om alles eens op tafel te gooien. Je zag meteen al het verschil op de training nadien." De negatieve sfeer die er rond de nationale ploeg hangt, had dus duidelijk toch een impact gehad op de groep. "Er is veel kritiek geweest op ons, dat willen we nu counteren op het veld. We zijn misschien net te veel bezig geweest met de negatieve zaken, waardoor we het vertrouwen wat kwijt waren. daarom hebben we ook iets te veel gespeeld om niet te verliezen, in plaats van voluit te gaan voor de overwinning. Bij mij zijn er nu alleszins veel twijfels weg." Ook Martinez sloot zich aan bij die uitspraak en hekelde vooral het foutieve artikel uit L'Équipe . "We hebben ons wat te veel laten leiden door fake news en kritiek van de buitenwereld. Het is frappant om te zien dat er enkele nieuwsmedia in België meegegaan zijn in die golf van valse berichtgeving. Het lijkt alsof de jacht naar roddels momenteel belangrijker is dan verzoenende taal. Nu moeten we vooral naar onszelf kijken en niet te veel meer luister naar het geruis van buiten het kamp." Tot slot kwam ook Lukaku nog aan bod, al bleef de bondscoach eerder vaag over zijn speelkansen. "Lukaku is een belangrijke speler in onze ploeg, zeker in de zone van de waarheid. Als hij in de spits staat, kunnen we als ploeg zeer direct voetbal spelen. Daarnaast is hij ook een leidersfiguur in onze ploeg. Of hij morgen zal starten? Dat is nog onzeker." .
  10. 12 uur 43. EINDE PERSCONFERENTIE .
  11. 12 uur 42. We hebben maar 5 dagen gehad om dit toernooi voor te bereiden. Het is nog steeds een proces dat aan de gang is. Zo heb ik eigenlijk nog geen enkele ploeg gezien die er volledig klaar voor is. Roberto Martinez.
  12. 12 uur 36. Dat we niet de resultaten gehaald hebben, die we initieel voor ogen hadden, is nu wel duidelijk. Dit zijn de momenten waar je als groep ook sterker kan uitkomen. We moeten onze tweede kans met twee handen grijpen. Roberto Martinez.
  13. 12 uur 35. Martinez: "Diegene die het bericht verspreid heeft, is een genie".

   Martinez: "Diegene die het bericht verspreid heeft, is een genie"

  14. 12 uur 35. Martinez: "Spijtig dat Belgische media op fake news gesprongen zijn".

   Martinez: "Spijtig dat Belgische media op fake news gesprongen zijn"

  15. 12 uur 33. Ik weet niet vanwaar het verhaal komt, maar ik zou er als journalist niet op ingaan. Ik zou liever mijn land steunen dan het af te kraken. De persoon die het valse bericht gelekt heeft, heeft enkel naar persoonlijk gewin gekeken. Geniaal in dat oogpunt, maar ook een serieuze own-goal voor het land. Roberto Martinez over het verhaal in L'Équipe.
  16. 12 uur 33.
  17. 12 uur 30. Lukaku is een belangrijke speler in onze ploeg, zeker in de zone van de waarheid. Als hij in de spits staat, kunnen we als ploeg zeer direct voetbal spelen. Daarnaast is hij ook een leidersfiguur in onze ploeg. Of hij morgen zal starten? Dat is nog onzeker. Roberto Martinez.
  18. 12 uur 25. We hebben ons wat te veel laten leiden door fake news en kritiek van de buitenwereld. Het is frappant om te zien dat er enkele nieuwsmedia in België meegegaan zijn in de golf van valse berichtgeving. Het lijkt alsof de jacht naar roddels momenteel belangrijker is dan verzoenende taal. Nu moeten we vooral naar onszelf kijken en niet te veel meer luister naar het geruis van buiten het kamp. Roberto Martinez.
  19. 12 uur 24. Roberto Martinez is aan de beurt. .
  20. 12 uur 20. Castagne: "We speelden die eerste matchen om niet te verliezen, niet om te winnen".

   Castagne: "We speelden die eerste matchen om niet te verliezen, niet om te winnen"