Ga naar de inhoud
FIFA Wereldkampioenschap
speeldag 3

FIFA Wereldkampioenschap klassement

ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Marokko
7
3
2
0
1
4
1
2
Kroatië
5
3
1
0
2
4
1
3
België
4
3
1
1
1
1
2
4
Canada
0
3
0
3
0
2
7
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Marokko
0
0
0
0
0
0
0
2
Kroatië
0
0
0
0
0
0
0
3
België
0
0
0
0
0
0
0
4
Canada
0
0
0
0
0
0
0
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Marokko
0
0
0
0
0
0
0
2
Kroatië
0
0
0
0
0
0
0
3
België
0
0
0
0
0
0
0
4
Canada
0
0
0
0
0
0
0

Buitenlandse pers sabelt Rode Duivels neer: "België is een ramp"

 ma 28 november 2022 07:00
De Rode Duivels verloren van Marokko.

Binnen de Belgische landsgrenzen is de kritiek op de Rode Duivels na de 0-2-nederlaag tegen Marokko scherp, maar hoe kijken ze in het buitenland naar het tweede optreden van de Rode Duivels op deze Wereldbeker? Blader mee door de buitenlandse media. 

Bij onze noorderburen zag Voetbal International hoe "de problemen van een futloos België opnieuw aan het licht kwamen". 

 

"Het resultaat is een gevoelige nederlaag, waardoor plaatsing voor de achtste finales op de tocht staat", schrijft VI.

 

"De alarmbellen gingen deze week al af in België, maar 5 dagen later was er tegen Marokko nog weinig verbetering zichtbaar."

 

Het Algemeen Dagblad kopt dat "uitschakeling dreigt na pijnlijk verlies". "België zag er in de eerste helft een stuk beter uit dan tegen Canada, al was het opnieuw niet overtuigend", analyseert AD.

 

"Dat de sleet op de ‘gouden generatie’ zit, is inmiddels wel duidelijk. Bij België is de druk immens na wéér een pover optreden en een dreigende uitschakeling."

 

"In België weten ze genoeg: weer zo’n slap optreden tegen Kroatië donderdag gaat ze hoogstwaarschijnlijk de kop kosten in de groepsfase van dit WK."

 

"Het zou een treurig (WK-)einde zijn van een lichting die onze zuiderburen een hoop voetbalplezier gaf."

Dat de sleet op de ‘gouden generatie’ zit, is inmiddels wel duidelijk. Bij België is de druk inmiddels immens na wéér een pover optreden en een dreigende uitschakeling.

Algemeen Dagblad

"Dreun" is ook de term die De Telegraaf koppelt aan de nederlaag tegen Marokko. "Het perspectief van de Duivels, die hun eerste match al moeizaam hadden gewonnen, is flink verslechterd."

 

De Nederlanders zagen een "prima invalbeurt" van Dries Mertens. "Dat gold minder voor Courtois, toch algemeen als de beste keeper ter wereld beschouwd."

 

"Bij een indraaiende vrije trap van Abdelhamid Sabiri liet Courtois zich opnieuw in de luren leggen door de inlopende Saïss, maar ditmaal deed de Marokkaanse verdediger dat niet vanuit buitenspelpositie, zodat de goal telde."

 

De NOS, tot slot, bericht over "een tegenvallend" België. "Met Lukaku in het team trachtte het inspiratieloze België er nog een punt uit te slepen, maar Marokko hield knap stand."

 

(lees voort onder de samenvatting)

"De crisis bij België is officieel"

"La Belgique fragilisée", is de titel bij L'Equipe. Een kwetsbaar en verzwakt België, met andere woorden. "De Rode Duivels staan aan de poorten van de hel", gaat de Franse sportkrant verder.

 

"Na het mirakel tegen Canada zouden de Belgen wel eens onverwacht naar Brussel kunnen trekken donderdag." Doelman Thibaut Courtois werd flink gebuisd: 3 op 10 verscheen op zijn rapport.

 

"Il Belgio è un disastro", windt La Gazzetta dello Sport er dan weer geen doekjes om. "België is een ramp."

 

"Het team van Roberto Martinez was nooit gevaarlijk. Dat dit België ver staat van het team op het WK in 2018, had iedereen al begrepen. Hier kwam nog eens het bewijs, want Marokko won verdiend."

 

"Zij toonden meer ijver, het debuut van de "Italianen" Lukaku en De Ketelaere had geen enkele impact."

 

"Na de 0-2 ontplofte het stadion, dat tjokvol Marokkaanse fans zat. Dat feest lijkt niet te eindigen, terwijl de Belgische crisis er officieel is."

 

(lees voort onder de quote en foto)

Treurnis bij de Rode Duivels.

Het was weer een reminder dat deze generatie het einde van het traject in zicht heeft.

BBC

De BBC bestempelde de Marokkaanse zege als "the latest shock" op dit WK. De 0-1 werd Thibaut Courtois aangerekend. "Hij werd onverklaarbaar geklopt aan zijn eerste paal."

 

"Maar de volledige Belgische ploeg betaalde de prijs voor een zeer slappe prestatie."

 

"Het was weer een reminder dat deze generatie het einde van het traject in zicht heeft."

 

"Voorin hingen ze niet aan elkaar, met een inefficiënte Michy Batshuayi en Romelu Lukaku die slechts fit genoeg was voor een cameo in het slot."

 

"Zelfs City-ster Kevin De Bruyne kon geen inspiratie toevoegen op het middenveld en de veteranen Jan Vertonghen en Toby Alderweireld waren verstijfd van angst door de snelheid van de Marokkaanse aanvallers."

 

"Dit België leek in de verste verte niet op het team dat 2e staat op de FIFA-ranking."

 

Ook in Spanje zien ze, ter afronding, hoe "een generatie aftakelt". "De Bruyne en Hazard gaven niet thuis en dan konden ze de fout van Courtois missen."

Gerelateerd: