Ga naar de inhoud
FIFA Wereldkampioenschap
speeldag 3

FIFA Wereldkampioenschap klassement

ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Marokko
7
3
2
0
1
4
1
2
Kroatië
5
3
1
0
2
4
1
3
België
4
3
1
1
1
1
2
4
Canada
0
3
0
3
0
2
7
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Marokko
0
0
0
0
0
0
0
2
Kroatië
0
0
0
0
0
0
0
3
België
0
0
0
0
0
0
0
4
Canada
0
0
0
0
0
0
0
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Marokko
0
0
0
0
0
0
0
2
Kroatië
0
0
0
0
0
0
0
3
België
0
0
0
0
0
0
0
4
Canada
0
0
0
0
0
0
0

Eddy Snelders ziet dat Duivels én Hazard al maanden stilstaan: "Stereotiep voetbal verandert niet"

 vr 18 november 2022 21:04

Koude douche in Koeweit. Door de nederlaag tegen Egypte is de nationale vertrouwensbarometer net voor het WK toch wat gedaald. Eddy Snelders zag dat de Rode Duivels - en vooral Eden Hazard - ter plaatse zijn blijven trappelen: "We staan even ver als een paar maanden geleden."

Conclusies zijn er volgens Eddy Snelders niet te trekken. Maar vaststellingen? Die zijn er in overvloed na de oefennederlaag van de Rode Duivels tegen Egypte.


Voor onze analist op het vliegtuig van Koeweit naar Qatar stapte, deelde hij zijn oordeel over de partij. En die was vrij ontnuchterend.

 

"Op dit moment staan we niet verder dan een paar maanden geleden", valt Snelders meteen met de deur in huis. "We hebben veel balbezit en zijn meestal dominant, maar daar komen amper kansen uit voort. Bovendien kunnen we de nul niet meer houden - slechts 4 keer in de laatste 17 matchen. Dat probleem slepen we mee." 

Eden dribbelt nu lateraal en zonder tempo, in plaats van met een flits verticaal het verschil te maken.

Eddy Snelders

Grote vraag was ook hoe Eden Hazard zich na een lange periode zonder wedstrijden zou presenteren. Tegen Egypte hoopten we toch allemaal een snedigere aanvoerder te zien?

 

De analyse van Snelders klinkt vertrouwd: "Ook Eden kende een complete stilstand. Ik had niet anders verwacht, want het is moeilijk om progressie te maken als je niet speelt. Eden dribbelt nu lateraal en zonder tempo, in plaats van met een flits verticaal het verschil te maken."

Voor Snelders zou een basisplaats in de WK-opener tegen Canada moeilijk te verdedigen zijn: "In deze ploeg heb je momenteel mensen nodig die man-tegen-man het verschil kunnen maken op de korte ruimte. Dan denk ik op dit moment meer aan Trossard en Doku dan aan Hazard."

In deze ploeg heb je momenteel mensen nodig die man-tegen-man het verschil kunnen maken op de korte ruimte.

Eddy Snelders

Te meer omdat onze analist vermoedt dat Canada en Marokko met een dubbele defensieve gordel zullen aantreden tegen de Duivels, om vervolgens toe te happen op de counter.

 

"Dan heb je écht iemand nodig die rond de zestien beslissend zijn. Anders ga je dit stereotype voetbal niet veranderen en zullen we amper kansen krijgen - vandaag tegen Egypte waren dat er hoogstens twee. Ondertussen speel je met schrik om in de rug gepakt te worden op de counter."

 

Snelders benadrukt tot slot nog eens dat er uit een oefenmatch geen conclusies getrokken mogen worden, maar dat er wel iets fundamenteels zal moeten veranderen bij de Duivels.

 

"Want anders krijg je tegen elke ploeg miserie. Misschien niet meteen in de poulematchen, maar zeker erna."

Gerelateerd: