Ga naar de inhoud

Gert Verheyen na interviews van Duivels: "Gehoord dat de grote vriendenbende niet meer bestaat"

Wordt de Wereldbeker in Qatar voor de Rode Duivels een afknapper van formaat? Na de nederlaag tegen Marokko analyseerde Gert Verheyen in onze Sporza Live. Hij staat stil bij de (schijnbare) onenigheid in de spelersgroep, de kansen van de Belgen en de toekomst van de bondscoach. 

De reactie van Jan Vertonghen sprak boekdelen. De verdediger moest op zijn lip bijten. 

 

"Zijn we wel als team vertrokken naar Qatar?", was een vraag die Gert Verheyen van onze volgers kreeg doorgespeeld.

 

"Als je luistert naar de interviews, dan zijn sommige zaken niet helemaal oké. Op de persconferentie zaterdag zei Eden Hazard dat onze defensie niet meer de snelste verdediging is."

 

"Het is niet aan een medespeler om dat te zeggen. Supporters mogen dat doen, analisten ook. Maar geen teamgenoten."

 

"Ik zou dat ook heel slecht kunnen verdragen, ook al is het misschien waar. Je zegt dat niet."

Als je luistert naar de interviews, dan zijn sommige zaken niet helemaal oké.

Gert Verheyen

"En het interview met Jan Vertonghen na de match lag ook in die lijn. Dan beland je in een straatje waarin de verdedigers aanvallers iets verwijten en andersom."

 

"Ik had ook al geluiden opgevangen dat de grote vriendenbende niet meer bestaat. Dat is eigen aan voetbal, zo weet ik uit ervaring."

 

"Als je ploeg niet meer wint, dan wordt er vaak naar elkaar gekeken en kijk je niet naar jezelf."

 

"Je hoeft ook geen dikke vrienden te zijn om te presteren. Maar je moet wel letten op wat je zegt en je moet respect houden." 

Eruit in de groepsfase? "Dat is mijn gevoel"

In het omkaderingsprogramma op Eén zei Gert Verheyen dat hij België de tweede ronde zelfs niet ziet halen.

 

"Op dit moment is dat mijn gevoel", bevestigt hij nog eens in onze Sporza Live. "Winnen van Kroatië, daar is het spelniveau niet goed genoeg voor. En in wonderen geloof ik ook niet."

 

"Ik had het vooraf al gezegd: je kunt niet van niets naar een geweldige match gaan. Dat bleek vandaag ook."

 

"De eerste helft was nog oké, maar daar kregen we de controle van de tegenstander. We kregen de bal cadeau. Daarna was er geen verlengstuk."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Qualifio). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Over Martinez: "Heeft de spelersgroep het ook met hem gehad?"

Bij supporters wordt Roberto Martinez stilaan persona non grata. "Dat is een logische reactie", ziet onze analist.

 

"Zijn positie was al niet meer zo stabiel en veel mensen hebben het stilaan gehad. Het belangrijkste is de mening van de groep: hebben zij het ook gehad met hem? Dan moet je de juiste beslissing nemen."

 

"Het is aan de voetbalbond om dat te doen. Niet in een emotionele bui, wel in eer en geweten. Je moet na het WK een rapport maken."

 

De TD zou dat kunnen doen, maar dat is... Martinez. "Hij moet zichzelf evalueren. Dat is een probleem. Er zijn niet veel mensen boven hem met voetbalverstand die dat op technisch vlak kunnen doen."