Ga naar de inhoud

Supporteren voor België of Marokko? "Voor allebei, dan is het sowieso feest!"

Heel wat landgenoten staan vanmiddag voor een verscheurende keuze: supporteren ze voor de Rode Duivels of toch stiekem voor Marokko? Kawtar Ehlalouch (MNM) en Hakim Chatar (VTM) hebben geen uitgesproken voorkeur: "Zolang Marokko én België het maar ver schoppen op het WK."

Een vraag die tot vervelens toe gesteld is aan elke Belg met Marokkaanse roots: voor wie ga je nu eigenlijk supporteren om 14 uur?

 

"Het is moeilijk om te kiezen", vertelt MNM-dj Kawtar Ehlalouch. "Gisteren was ik op een familiefeest en ging het uiteraard over het WK. Daar had iedereen toch wat uiteenlopende meningen."

 

"Ik denk dat ik het een beetje ga aanpakken zoals mijn papa. Hij supportert voor de ene ploeg, maar merkt hij dat de tegenstander beter is, dan durft hij toch zeer subtiel te switchen."

Eén hoop delen we allemaal: dat Marokko en België het ver schoppen in het toernooi.

Kawtar Ehlalouch

Een andere optie is dat Ehlalouch gewoon voor beide landen supportert. "Dat betekent sowieso goed nieuws op het einde van de match. Eén hoop delen we allemaal: dat Marokko en België het ver schoppen in het toernooi."

 

Voor alle mensen die met keuzestress kampen, heeft MNM een actie opgezet in het Wintercircus. "Straks gaan we met 30 Belgisch-Marokkaanse fans met dezelfde keuzemoeilijkheid een beetje twijfelachtig supporteren", lacht ze.

 

"Er zijn ook speciale sjaals gemaakt met zowel de Belgische als de Marokkaanse vlag. Ze lopen - gek genoeg - heel goed door elkaar. Zo kijken we ook naar deze match: als een verbindpunt."

 

Lees voort onder het Instagrambericht.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Geloof in de underdog

Kawtar wil geen duidelijke keuze maken tussen België en Marokko. Bij Hakim Chatar is de toon iets strijdvaardiger. "Ik geloof in een underdog", meent hij.

 

"Maar door het feit dat België de afgelopen matchen niet zo goed heeft gespeeld, gaan de Rode Duivels misschien die rol op zich nemen."

 

"Op dit moment voel ik meer voor Marokko dan voor België. Ze mogen wel eens tegen een sterke ploeg spelen en winnen. Marokko zit in mijn hart, maar ik kan halverwege de wedstrijd ook wisselen van gedachte, natuurlijk", lacht Chatar.

 

Hij moet ook verplicht de Rode Duivels steunen. "Mijn vriendin is natuurlijk Belgische, dus het zal altijd feest zijn."

Marokko pakt 4 op 6 in BV-pronostiek

Geen voorbeschouwing zonder pronostiek. "Ik zeg 1-2 voor Marokko", aldus Chatar. 

 

Ehlalouch is iets voorzichtiger: "België heeft de laatste matchen niet super gespeeld... Mag ik 1-1 zeggen? Dat is misschien een flauwe pronostiek, maar zo is iedereen tevreden."