Ga naar de inhoud

Wesley Sonck is verrast dat Noa Lang naar WK mag: "Hij is enorm energievretend voor staf"

 di 15 november 2022 10:59
Noa Lang wil Nederland wereldkampioen maken.
Noa Lang wil Nederland wereldkampioen maken.

In Extra Time nam het panel gisteren enkele buitenlanders uit de Jupiler Pro League onder de loep die naar het WK mogen. "Noa Lang is een goede voetballer, maar hij doet soms dingen waarmee hij zijn eigen mensen opnaait", vindt Wesley Sonck.

Noa Lang (Club Brugge/Nederland)

"Ik moet de coach van Club Brugge bedanken, want Noa Lang is tegenwoordig meer invaller dan basisspeler. En dat is een troef van Lang: op korte tijd een wedstrijd openbreken."

 

Nederlands bondscoach Louis van Gaal bedankte tijdens de bekendmaking van zijn WK-selectie Club-trainer Carl Hoefkens.

 

"Door zijn invallersstatuut bij Club wou ik Lang nog meer dan tevoren in mijn WK-selectie hebben."

 

Hoe kijkt het panel van Extra Time naar de WK-selectie van Lang? "Ik vind het nogal verrassend dat hij naar Qatar mag", opent Wesley Sonck.

"Ik hoop voor Lang dat hij top is op het WK. Dat zou ook leuk zijn voor Lang zelf. Maar ik denk dat hij enorm energievretend is voor een staf."

Lang naait niet alleen de tegenstander op, maar ook zijn eigen mensen op het veld en op de bank.

Wesley Sonck

"Lang is een goede voetballer. Maar hij doet dingen in een match die niet nodig zijn. Daarmee naait hij niet alleen de tegenstander op, maar ook zijn eigen mensen op het veld en op de bank."

 

"Dat Neymar dat doet, oké, hij zit op een ander niveau dan Lang."

 

Aan ambitie is er in elk geval geen gebrek bij Noa Lang, want hij heeft gezegd dat hij Nederland wereldkampioen wil maken.

Liam Fraser (Deinze/Canada)

Toen Deinze-middenvelder Liam Fraser te horen kreeg dat hij met Canada naar het WK voetbal mag, barstte hij in tranen uit.

 

Dat deed Franky Van der Elst denken aan het moment waarop hij voor het eerst het nieuws kreeg dat hij in de WK-selectie zat.

 

"Ik speelde met Club Brugge op Lokeren toen Jan Ceulemans me op de bus zei: "Bondscoach Guy Thys is hier en hij je zal selecteren voor het WK."

 

"Dat was op een namiddag in december 1984", blikt Van der Elst nostalgisch terug. "Na dat nieuws speelde ik een heel goede wedstrijd tegen Lokeren."

Bilal El Khannous (Genk/Marokko)

Bilal El Khannous (KRC Genk) is met Marokko een tegenstander van de Rode Duivels in de groepsfase.

 

"El Khannous speelde afgelopen weekend een fantastische wedstrijd tegen Anderlecht", zegt Gilles Mbiya-Beya. "Alles lukte."

 

"El Khannous is heel balvast, loopt goed tussen de lijnen en heeft veel flair."

 

Maar wat zijn zijn speelkansen op het WK? "Marokko heeft een heel goede selectie. Als Marokko al gekwalificeerd is voor de 3e groepsmatch, kan hij dan misschien in actie komen."

 

Filip Joos vraagt zich af of El Khannous ook zou opgeroepen zijn als Genk 7e stond in de Jupiler Pro League? "Ik denk dat die leidersplek wel helpt", geeft Joos zelf het antwoord.

 

"De statistieken heeft El Khannous nog niet. Dus hij mag Vrancken en Genk wel dankbaar zijn denk ik. Maar hij zal nog reuzenstappen zetten en dan zullen de assists en goals volgen", besluit Joos.

Gerelateerd: