Ga naar de inhoud
FIFA Wereldkampioenschap
speeldag 3

FIFA Wereldkampioenschap klassement

ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Marokko
7
3
2
0
1
4
1
2
Kroatië
5
3
1
0
2
4
1
3
België
4
3
1
1
1
1
2
4
Canada
0
3
0
3
0
2
7
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Marokko
0
0
0
0
0
0
0
2
Kroatië
0
0
0
0
0
0
0
3
België
0
0
0
0
0
0
0
4
Canada
0
0
0
0
0
0
0
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Marokko
0
0
0
0
0
0
0
2
Kroatië
0
0
0
0
0
0
0
3
België
0
0
0
0
0
0
0
4
Canada
0
0
0
0
0
0
0

Geen plaats voor Dries Mertens: de verrassende Belgische WK-selectie van Extra Time

 di 8 november 2022 08:39
Dries Mertens
Extra Time laat Dries Mertens thuis.

Zou het kunnen dat de Rode Duivels zonder supersub Dries Mertens naar het WK trekken? Volgens de kenners van Extra Time wel. Zowel Gert Verheyen als Franky Van der Elst zet de 35-jarige aanvaller naast hun selectie. Ontdek de 26 namen van onze analisten.

Heynen en Trésor wel, Dries Mertens niet in selectie van Verheyen.
Van der Elst kiest voor jongens die net terug zijn: Lavia en Doku.

Aanval: geen plek voor Dries Mertens

"Ik heb zoals elke bondscoach mijn favorietjes erin gezet", lacht Gert Verheyen. In die kring is duidelijk geen plaats voor Dries Mertens. Ook bij Franky Van der Elst is de 106-voudige Rode Duivel niet te bespeuren.

 

"Ik neem hem niet mee omdat ik voor andere jongens kies, zoals De Ketelaere en Trésor", zegt Verheyen. "Ik vond hem op het afgelopen EK ook al minder", vult zijn collega-analist aan.

 

Verheyen denkt dat Mertens niet langer als invaller een wedstrijd kan beslissen: "Als je aan mij vraagt of een ronde verder raken zal afhangen van hem, dan denk ik dat het antwoord nee is."


De selectie van Van der Elst verschilt op twee punten in de aanvalslinie: geen Origi, en Trésor, wel Doku en Openda. "Ik neem Doku mee omdat hij iets unieks heeft. Hij heeft op het EK getoond dat hij een schicht in huis heeft."

Dries Mertens zit niet op het vliegtuig van Extra Time.

Middenveld: twistpunt Heynen

Op het middenveld zien onze analisten een grote kanshebber om "de verrassing" te worden: Bryan Heynen. 


"Heynen speelt op dit moment ongelooflijk goed", vindt Verheyen. "Dat is vergelijkbaar met de prestaties van Hans Vanaken bij Club Brugge die hem een selectie opleverde."


"Het systeem is misschien niet in zijn voordeel, want hij speelt liever met nog een defensieve middenvelder in zijn rug."

 

"Ik snap dat je de jongens die het in de Belgische competitie goed doen, ook beloont", antwoordt Van der Elst. "Maar zelf ga ik toch voor Romeo Lavia."

 

Waar de tafelgasten het wel over eens zijn, is Onana. "Hij heeft een uniek profiel, met heel veel energie", zegt Verheyen. "Dat is iemand die we zeker nodig hebben."

Mag Heynen mee van Roberto Martinez?

Verdediging: keuze voor zekerheden

"Bij de keepers houd ik het logisch: Courtois, Mignolet en Casteels", steekt Gert Verheyen van wal. Een keuze waar zijn collega zich volledig in kan vinden.

 

Ook in de verdedigende linie zijn er geen verschillen te bespeuren. De vertrouwde defensie blijft op post: Alderweireld, Dendoncker, Vertonghen.

 

"Maar er moeten ook genoeg wisselmogelijkheden zijn", vindt Van der Elst. "We zagen bij Vertonghen een kuitprobleem dit weekend, dus zijn jongens als Theate en Faes zeker nodig." 

 

En ook de nieuwkomer in de defensie - Zeno Debast - krijgt een plekje op het vliegtuig van onze analisten.

Theate
Theate moet paraat zijn om de vaste waarden te vervangen.

Bekijk de volledige discussie in Extra Time:

Gerelateerd: