Ga naar de inhoud

Lior Refaelov zelfkritisch: "Blij dat we doel gehaald hebben, maar Silkeborg overspoelde ons bij momenten"

Lior Refaelov net nadat hij gescoord had.

Anderlecht overwintert, maar tegen 10 Denen speelde het lang met vuur. Dat beseft ook doelpuntenmaker Lior Refaelov. Coach Robin Veldman complimenteert Hendrik Van Crombrugge met zijn keeperswerk.

Lior Refaelov is blij met zijn doelpunt. "Ja, maar ik ben wel ontgoocheld dat ik daarna de bal naast een leeg doel kop", reageert de nummer 11 van Anderlecht. "Dat had onze match heel wat makkelijker gemaakt."


"In de tweede helft maakte Silkeborg indruk op me. Zelfs met een man minder overspoelden ze ons in verschillende zones."

 

"Daar kunnen we een voorbeeld aan nemen om progressie te maken", is de ervaren middenvelder zelfkritisch. "We speelden beter tegen 11 dan tegen 10 Denen."

 

"Het is wel goed dat sommige spelers een keer die druk gevoeld hebben. Dat kan ons alleen maar sterker maken", voegt Refaelov er nog aan toe.

 

Om positief te eindigen: "We zijn blij dat we ons doel bereikt hebben. We boeken twee zeges op een rij, op naar zondag (tegen Antwerp, red)."

Coach: "Heel groot compliment voor Van Crombrugge"

"Dit is een blij moment voor iedereen die Anderlecht een warm hart toedraagt. Zeker na de periode waar we uitkomen", reageert coach Robin Veldman. 

 

"Meer en meer krijgen we controle over een wedstrijd. Nu toch al een helft."

 

Bij de rust had het 0-2 moeten staan. "Absoluut", beaamt de Nederlander. "We hadden de match veel eerder op slot moeten zetten, net als vorig weekend tegen Eupen."


In de tweede helft gaf Anderlecht de kwalificatie net niet uit handen. "Ik moet Hendrik Van Crombrugge een heel groot compliment geven, zeker na de kritiek die hij kreeg."


"In de tweede helft verloren we te veel ballen in de zone van de tegenstander. Daarna moeten we veel compacter vooruit verdedigen", stelt Veldman.