Ga naar de inhoud

Anderlecht-coach Veldman ontgoocheld over tegengoals: "Het is geen jeugdvoetbal meer"

Robin Veldman zag bij zijn debuut als T1 van Anderlecht dat er nog veel werk aan de winkel is.

Ook in het tijdperk na Felice Mazzu blijft RSC Anderlecht in hetzelfde bedje ziek. "Het hele elftal moet nog een heel grote stap zetten op gebied van maturiteit", zei Anderlecht-coach Robin Veldman na het 2-2-gelijkspel tegen FCSB in de Conference League.

Anderlecht kwam gisterenavond tot 2 keer toe op voorsprong tegen FCSB. Maar 2 keer gaf paars-wit de voorsprong in cadeauverpakking weg.

 

"Beide goals krijgen we tegen op situaties die we vooraf goed hadden geanalyseerd", vertelde Robin Veldman na zijn debuut als Anderlecht-coach ad-interim.

 

"We hadden aangegeven om de voorzetten te blokken en dubbel te dekken in de duels voor doel. Dan is het jammer hoe die eerste goal valt en dat die tweede goal uit een corner voortkomt."

 

"Het overkomt ons de laatste wedstrijden te vaak dat we uit standaardsituaties goals tegenkrijgen. Zeker als er te weinig verantwoordelijkheid genomen wordt."

 

Veldman ziet dat er nog veel werk aan de winkel is. "Het hele elftal moet nog een heel grote stap zetten op vlak van maturiteit."

 

"Niet alleen als je 35 bent, maar ook als je 17 bent en op dit niveau wil presteren, dan is het geen jeugdvoetbal meer."