Ga naar de inhoud

Vertonghen kan ontgoocheling niet wegsteken: "Kinderlijke fouten, het is gewoon niet goed genoeg"

"We maken kinderlijke fouten, het is gewoon niet goed genoeg." Jan Vertonghen probeerde niks te verbloemen na een nieuwe dreun voor Anderlecht. De verdediger laakte onder meer het feit dat afspraken niet nageleefd werden: "Dat is nochtans de basis", besefte hij.

Eigenlijk had hij matchwinnaar moeten zijn. Een kwartier voor tijd kopte Jan Vertonghen het geplaagde Anderlecht op voorsprong tegen FCSB.

 

Toch was er bij het laatste fluitsignaal geen vreugde te bespeuren bij de recordinternational. Reden: een tweede tegentreffer, die net als de eerste veel te makkelijk viel.

 

"Dit is een teleurstelling", zuchtte Vertonghen. "We wilden winnen, een soort nieuwe start maken. Dit was daar de perfecte tegenstander voor, maar door kinderlijke fouten gaven we de match weg."

 

"Bij de eerste tegentreffer loopt hun grote en sterke spits tussen mij en Wesley. Ik zag hem niet komen en kon er net niet bij. Die tweede goal was een kwestie van afspraken. Kijk, soms gebeuren er wissels in een wedstrijd en dan moet je info doorgeven. Samen met mentaliteit is dat de basis, hé."

Eigenlijk waren de fans 82 minuten positief, maar dan geef je het weer weg in 10 minuten.

Jan Vertonghen

Door de tegenvaller blijft Anderlecht in een negatieve spiraal cirkelen. Na afloop trakteerde het thuispubliek de ploeg op een fluitconcert.

 

De Rode Duivel kon ze begrijpen: "Het was gewoon niet goed genoeg. De supporters verwachten meer en iedereen mag meer verwachten. Eigenlijk waren de fans 82 minuten positief, maar dan geef je het weer weg in 10 minuten."

Dit is wel niet helemaal wat ik me ervan had voorgesteld. Maar ik ben hier nu en ga er het beste van maken.

Jan Vertonghen

Het ongeloof stond in de ogen van Vertonghen te lezen. Bij Play Sports gooiden ze hem zelfs de vraag voor de voeten of hij nog geen spijt had van zijn transfer naar Anderlecht.

 

Na enkele seconden wikken en wegen volgde het antwoord: "Ik heb hiervoor gekozen omdat ik wil voetballen. Bij Benfica was dat moeilijk - zij draaien nu wel een geweldig seizoen. Ik had daar op mijn gemak in de zon kunnen zitten en uitbollen, maar wou mezelf blijven uitdagen."

 

"Dit is wel niet helemaal wat ik me ervan had voorgesteld. Maar ik ben hier nu en ga er het beste van maken. Het moet sowieso beter."

Verschaeren: "Mochten het nooit meer weggeven"

Yari Verschaeren was de uitblinker bij Anderlecht, maar zijn goal en assist leverden slechts een punt op. "Het was vandaag vooral belangrijk om de drie punten te pakken. Als je twee keer op voorsprong komt, dan mag je dat niet uit handen geven. Die gelijkmaker valt door een miscommunicatie over wie waar moest staan. Dat is bijzonder zuur. Zulke momenten worden op dit niveau zwaar afgestraft."

"Het kon zeker beter, onze start was niet top. We wilden de wedstrijd controleren en combinatievoetbal spelen. Dat is vrij goed gelukt, maar 1 punt is natuurlijk niet genoeg. Dit systeem ligt mij wel. Tussen de lijnen bewegen en veel ballen krijgen, dan ben ik op mijn best. Ik had er vanavond zin en plezier in. Het is alleen jammer dat we niet winnen."

"We kunnen het langs twee kanten bekijken. We hebben de laatste tijd heel veel verloren en nu pakken we toch een punt. Anderzijds is een punt niet genoeg voor Anderlecht. Een nieuwe coach kan op twee dagen niet veel veranderen. We moeten nu vooruitkijken en ons concentreren op de volgende matchen."