Ga naar de inhoud

Alec Segaert troeft wereldkampioen af in Ronde van Lombardije voor beloften

 zo 2 oktober 2022 16:16
Alec Segaert

Alec Segaert heeft zijn vorm van het WK in Australië mee naar Europa genomen. De belofte van Lotto-Soudal was de beste in de Ronde van Lombardije voor beloften. Hij klopte in een sprintje wereldkampioen Jevgeni Fedorov.

Alec Segaert had op het WK in Australië zilver veroverd in de tijdrit, maar in de wegrit moest hij in de slotronde de Kazak Jevgeni Fedorov en de Tsjech Mathias Vacek laten rijden. Federov veroverde de regenboogtrui.

 

En ook in Lombardije kwamen Segaert en Federov - eigenlijk een prof bij Astana, maar om zijn regenboogtrui te showen startte hij voor de Astana-beloften - elkaar tegen.

 

Ze maakten deel uit van de beslissende ontsnapping die wegreed op de Madonna del Ghisallo. Er ontspon zich een steekspel met ook de Fransman Jordan Labrosse, maar alles werd beslist in een prangend sprintje in Oggiono. Daarin toonde Segaert zich net sneller dan de regenboogtrui.

 

Segaert treedt zo in de voetsporen van Harm Vanhoucke. Die was in 2016 de laatste Belg die de Ronde van Lombardije voor beloften kon winnen. 

 

"Ik had een geweldig gevoel", vertelde Segaert. "Na de Ghisallo waren we met z'n vijven weg."

 

"Het kopgroepje werd uitgedund tot 3 man op de hellende lokale omloop, maar net voor de laatste bocht kwam er nog iemand terug."

 

"We hadden een beetje gegokt, maar ik maakte er een lange sprint van en kon die volhouden tot aan de finish."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
uitslag Il Piccolo Lombardia
1. Alec Segaert
2. Jevgeni Fedorov (Kaz)
3. Jordan Labrosse (Fra)
4. Welay Berhe (Eri)
5. Francesco Busatto (Ita)
6. Giacomo Villa (Ita)
7. Alessandro Pinarello (Ita)
8. Mattia Petrucci (Ita)
9. Martin Marcellusi (Ita)
10. Thomas Naudts
Gerelateerd: